Tänak pärast Kataloonia rallit: ma ei suutnud autot enda jaoks korralikult tööle panna

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport

Ott Tänak pidi hooaja eelviimasel MM-etapil Kataloonias leppima neljanda kohaga ning ütles pärast võistlust, et ei saanud autot enda jaoks korralikult tööle.

«On olnud pikk nädalavahetus. Esimesel päeval oli meil paar probleemi hübriidiga, kuid peale selle oli meie sõit üsna sujuv. Jõudlusest on meil natuke puudu olnud ja ma pole tegelikult suutnud autos tasakaalu leida ega seda enda jaoks tööle panna,» ütles Tänak Hyundai pressiteenistuse vahendusel.

«Hispaania ralli on väljakutseid pakkuv ralli, peaaegu nagu võidusõidurada, kus auto jõudlus tähendab palju ning oluline on hea tasakaal ja tunne; see on kiire, sujuv ja voolav.

Sellegipoolest lõpetasime ralli ühes tükis ja saime mõned punktid ning kogusime ohtralt kasulikke andmeid. Jaapan (järgmine etapp - toim.) on kõigile uus, seega peame selle kohta lisateabe saamiseks ootama, kuni oleme väljas,» lisa enne Katalooniat viiel järjestikusel rallil esikolmikusse pääsenud Tänak. 

Tänakut ja Neuville'i lahutab hooaja viimase etapi eel 21 punkti ning arvestades, et Jaapanis läheb jagamisele maksimaalselt 30 punkti, on belglasel võimalik eestlast jätkuvalt püüda.

Sõitjate MM-üldarvestus (12/13)

1. Kalle Rovanperä 255

2. Ott Tänak 187

3. Thierry Neuville 166

4. Elfyn Evans 124

5. Takamoto Katsuta 106

6. Sebastien Ogier 85

7. Craig Breen 79

8. Dani Sordo 60

9. Esapekka Lappi 58

10. Gus Greensmith 36

Tiimide MM-üldarvestus (12/13)

1. Toyota 503

2. Hyundai 410

3. M-Sport Ford 238

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles