Eesti paraujujad naasevad MMilt rikkaliku medalisaagiga

Postimees Sport
Copy
Maria Rein (keskel).
Maria Rein (keskel). Foto: Eesti Paralümpiakomitee

Eesti ujujad võitsid Albufeiras toimunud DSISO ehk Downi sündroomiga ujujate MM-il kaheksa medalit.

DSISO MM-i debütant, 16-aastane Keira Rattur (Spordiklubi Meduus) võitis juunioride arvestuses 25 m rinnuliujumises kuldmedali uut maailmarekordit tähistava tulemusega 23,54 ning hõbemedali nii 25 m vabalt- kui seliliujumises. 50 m rinnuliujumises sai Rattur naiste üldarvestuses kuuenda koha.

Eric Tött (MyFitness) pälvis 100 m seliliujumises hõbe- ning 200 m selilijumisises ja 50 m vabaltujumises pronksmedali. 50 m liblikujumises oli Tött neljas ning 50 m seliliujumises viies.

Maria Rein (MyFitness) võitis pronksmedali 100 m ja 50 m rinnuliujumises. Samuti saavutas Rein viienda koha nii 50 m seliliujumises kui ka 100 m kompleksujumises.

Kaspar Paul Loik (SK Meduus) saavutas oma parima tulemuse 50 m rinnuliujumises, kus ta lõpetas viienda kohaga. Poole võrra pikemal võistlusmaal oli Loik kuues ning 100 m ja 200 m kompleksujumises kümnes. Hardi Pais (SK Meduus) tegi parima etteaste 200 m rinnuliujumises saavutatud kuuenda ning teine MM-i debütant Paula Ploom (MyFitness) 100 m seliliujumises saadud 17. kohaga.

MM-il osalenud ujujate treenerid on Triin Pollisinski (SK Meduus) ja Vello Liivamägi (MyFitness) ning delegatsiooni juht Urmo Pollisinski.

Kokku võistlesid MM-il 163 sportlast 23 riigist. Medalite üldarvestuses sai Eesti koondis 11. koha, kokku tõusid poodiumile 13 riigi ujujad.

Eesti koondis MMil.
Eesti koondis MMil. Foto: Eesti Paralümpiakomitee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles