Tänaku lahkumine nurjas Neuville'i suurima eesmärgi

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Ott Tänak (paremal) ja Thierry Neuville.
Ott Tänak (paremal) ja Thierry Neuville. Foto: Hyundai Motorsport

Neli päeva tagasi ilmus Belgia Rahvusringhäälingus RTBF intervjuu rallisõitja Thierry Neuville'iga, kus ta rääkis, et tema peamine eesmärk on kindlustada Ott Tänaku jätkamine Hyundais.

Nagu me praegu teame, siis see missioon ei õnnestunud. Tänak teatas pühapäeva hilisõhtul, et tema ja Hyundai 2020. aastal alanud teekond saab 10.-13. novembrini sõidetava Jaapani MM-etapiga lõpu.

RTBFiga vesteldes tuli Tänak teemaks, kuna Neuville'ilt küsiti arvamust Oliver Solbergi vallandamisest ning belglase sõnul ei murra ta selle üle pead, kes võiks rootslase asemel võistkonda tulla.

«Minu peamine eesmärk on, et Tänak jätkab järgmisel aastal meiega,» sõnas Neuville. «Aga mina ei saa tema ega Hyundai eest otsust teha. Me pole Otiga alati ühel nõul, kuid töötame koos hästi: arendame autot ning utsitame tiimi ja teineteist, sest me võitleme alati. Ott Tänakut on võistkonnas raske asendada.»

Muide, Neuville rääkis selles intervjuus, et tema nägi vaeva selleks, et Hyundai paneks järgmisel aastal võistlustulle neli autot ning neist viimane usaldataks just Solbergile. Siis polnuks 21-aastasel noormehel olnud survet tuua Hyundaile võistkondlikke punkte ja Solberg saanuks pingevabalt kogemusi hankida. «Nii nagu saime karjääri alguses teha mina ja Tänak,» märkis belglane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles