Portaal: Tänak esitas Hyundaile ultimaatumi, ent jäi kaotajaks (2)

Postimees Sport
Copy
Julien Moncet (vasakul) ja Ott Tänak.
Julien Moncet (vasakul) ja Ott Tänak. Foto: Hyundai Motorsport

Pühapäeva õhtul saabus teade, et vaatamata kehtinud lepingule lahkub Ott Tänak tänavuse hooaja järel Hyundai tiimist. Ringleb erinevaid spekulatsioone, miks nii läks.

Pole saladus, et Tänak oli tänavuse hooaja jooksul Hyundai suunas väga kriitiline. Kõik algas sellest, et mullu jäädi hübriidauto arendusega konkurentidest maha. Lisaks ei leitud aasta jooksul Andrea Adamost vabaks jäänud tiimijuhi kohale asendust, kohusetäitjana tegutseb siiani Julien Moncet.

Augustis, pärast Belgia etappi ütles saarlane otse välja, et Moncet ei sobi ametisse. Tõsi, prantslane pidi rassima kahel kohal, ent tiimijuhi tööga ta väga hästi hakkama ei saanud. Vähemalt Tänaku standardeid arvestades.

Hispaania autospordiportaal motor.es kirjutab, et kuulduste kohaselt esitas 2019. aasta maailmameister põhimõtteliselt tiimile ultimaatumi: tema või Moncet? Paistab, et Hyundai ninamehed eelistasid maailma ühele kiiremale rallimehele tugevat «mootorimeest» – nagu on Tänak öelnud.

«Ott on olnud tõeline liider, surudes nii end kui ka tiimi otsima arenguvõimalusi ja teed võitudele. Hiljuti oleme saanud meie autoga positiivseid tulemusi,» sõnas Moncet pärast teadet Tänaku lahkumisest.

«Jääme teda igatsema, aga see on meile võimalus end uuesti üles ehitada. Mõtlesime järgmise aasta sõitjate üle ning kuigi Tänaku otsus pole see, mida me tahtsime, avab see meile erinevaid võimalusi.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles