Tugev täiendus: Kotsarile hakkab palle söötma Euroliiga üks silmapaistavamaid mängujuhte

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Pierria Henry on Euroliigas mänginud kokku kolm hooaega, neist kaks Baskonias.
Pierria Henry on Euroliigas mänginud kokku kolm hooaega, neist kaks Baskonias. Foto: kolbert-press/Ulrich Gamel via www.imago-images.de/Scanpix

Hooaega hästi alustanud Vitoria Baskonia meeskond teatas, et käed löödi 29-aastase mängujuhi Pierriá Henryga.

196 sentimeetri pikkune ameeriklane üritas saada jalga ukse vahele NBAs, ent vahetult põhihooaja eel lasi Houston Rockets ta vabaks. Henry naasis Baskoniasse, kus ta mängis ka aastatel 2019-2021.

Tagaliini kulus täiendus ära. Seni põhimehena tegutsenud Darius Thompsonile puudus just mängu dirigeerimisel väärt asendus. Arturs Kurucs on olnud Euroliigas ebakindel, Markus Howard jahib eelkõige enda punkte. Lisaks sai ta reedel matšis Piraeuse Olympiacose vastu vigastada. Tõsi, põlvetrauma polevat tõsine. 

Värske täiendus peaks olema hea uudis ka Maik-Kalev Kotsarile. Näiteks hooajal 2020/21 jagas Henry keskmiselt 10,5 punkti kõrval 7,3 resultatiivset söötu. Pick'n'roll mäng võiks vähemalt teoorias nende kahe vahel hästi toimida.

Esialgu on raske hinnata, kui palju võiks täiendus mõjutada Sander Raiestet. Otseselt positsioonid ei kattu – meie mees mängib «kahe»-«kolme» peal –, ent rollid võivad veidi muutuda.

2015. aastal Charlotte'i ülikooli lõpetanud Henry on karjääriredelil roninud üha kõrgemale. Ta alustas profikarjääri Gruusias, liikus siis Saksamaale, Iisraeli, Türki ja Venemaale. Euroliigas debüteeriski ta 2019. aastal Baskonias, sellele eelnes tugev EuroCupi hooaeg Kaasani Unicsiga.

Henry mängis eelmisel hooajal Istanbuli Fenerbahces. Euroliigas jäid tema keskmisteks ligi 29 minuti jooksul 7,9 punkti, 4,2 resultatiivset söötu ja 1,8 vaheltlõiget. Lisaks mängu juhtimisele hinnatakse väga kõrgelt tema kaitset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles