Soov venelasi tõrjuda jääb spordis paljudele kaugeks (1)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
ROKi Thomas Bach ja Venemaa riigipea Vladimir Putin.
ROKi Thomas Bach ja Venemaa riigipea Vladimir Putin. Foto: Charlie Riedel/AP Photo/Scanpix

Lõuna-Koreas rahvuslike olümpiakomiteede aastakoosolekul osalenud Eesti Olümpiakomitee peasekretär Siim Sukles tõdes, et mida kaugemal asuvad Euroopa riigid Venemaa ja Ukraina piirist, seda ebaolulisemaks muutub nende spordijuhtide silmis Balti- ja Põhjamaade seisukoht, et Vene ja Valgevene sportlased ei ole rahvusvahelisse spordiellu teretulnud, kuni Kremli režiim jätkab sõda Ukrainas.

Agressorriigi Venemaa ja tema agressiooni võimaldava Valgevene sportlaste ning samuti ametiisikute eemaldamine olümpialt ja teistelt suurtelt tiitlivõistlustelt ei kerkinud eelmisel nädalal Soulis peetud rahvuslike olümpiakomiteede liidu (ANOC) kohtumisel teemaks ka kuluaarivestlustes, nentis Sukles.

«Neil, kes on Kesk- või Lõuna-Euroopast, rääkimata Aasia või Aafrika riikidest, on hoopis teised probleemid,» ütles ta. Näiteks Aafrika riikide olümpiakomiteede esindajad väljendasid muret, et neil on näljahäda. Ühe riigi esindaja aga kurtis spordis puuduva võrdsuse üle, tuues põhjenduseks, et kui suured riigid saavad palju medaleid, siis tema maa sportlastele ei jätku mõnikord ühtainust pronksmedalitki. «See iseloomustab maailmaorganisatsiooni ja tema liikmete võimet mõista maailma,» lausus Sukles.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles