Venemaa spordiminister ennustab murdmaasuusatamisele sünget tulevikku

Christopher Krutto
Copy
Oleg Matõtsin.
Oleg Matõtsin. Foto: Maxim Shemetov/REUTERS/Scanpix

Rahvusvaheline suusaliit kinnitas möödunud laupäeval, et Venemaa ja Valgevene suusatajad jäetakse tuleval hooajal FISi egiidi all peetavatelt võistlustelt kõrvale. Venelased on otsuse järel mõistagi pahurad.

Kui varem on juba võtnud sõna nii Vene suusatajad kui ka koondise peatreener, siis märgi pidi maha jätma ka agressorriigi spordiminister Oleg Matõtsin, kelle sõnul on kogu murdmaasuusatamise tulevik ohus.

«Venemaa suusatajad on maailma tugevamate hulgas. Ilma nendeta kaotavad rahvusvahelised võistlused oma mõtte, muutuvad igavamaks ja tulemused lähevad märgatavalt halvemaks,» oskas Matõtsin uudisteagentuurile TASS ennustada ala tulevikku.

Kuigi Matõtsin värvis murdmaasuusatamise tulevikust sünge pilgu, avaldas ta järgmises kõnepunktis juba tunduvalt optimistlikumat suhtumist.

«Ma olen kindel, et tegevus, mis Venemaa sportlaseid eemal hoiab [rahvusvahelistest võistlustest], lõpeb varsti ja spordikogukonnale meenuvad olümpiaprintsiibid ning taas peetakse spordivõistlustel suuri rahvusvahelisi spordifestivale,» rääkis spordiminister.

Suusatamises on järgmise aasta alguses suur rahvusvaheline spordipidu tulemas, kui peetakse põhja suusaalade MM ja seda ilma venelaste osavõtuta.

Matõtsini sõnul toetab Venemaa oma sportlaseid läbi uute võistlusformaatide loomise ja lisaks lubas ta teha koostööd teiste riikide alaliitudega, et sportlaste huve kaitsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles