Soome portaal: Toyota kavatseb Jaapanis tulla välja suure uudisega (1)

Copy
Toyota võib varsti WRC-s võistelda lisaks Rally1-le ka Rally2-autoga. Väidetavalt avalikustatakse seni salajane projekt novembris sõidetaval Jaapani rallil.
Toyota võib varsti WRC-s võistelda lisaks Rally1-le ka Rally2-autoga. Väidetavalt avalikustatakse seni salajane projekt novembris sõidetaval Jaapani rallil. Foto: Luca Barsali / IPA/SIPA/SCANPIX

Toyota rallitiim kindlustas möödunud nädalavahetusel Kataloonias meeskondliku MM-tiitli. Lisaks sellele jõudis paar nädalat varem Uus-Meremaal sõitja tiitlini tiimi piloot Kalle Rovanperä. Eduka hooaja järel valmistub Toyota välja tulema suure uudisega.

Toyota võitis kõik, mis autoralli MM-sarjas võita annab ning nüüd pööratakse pilgud juba uue aasta suunas. Kuigi tiimipealik Jari-Matti Latvala on avaldanud soovi jätkata sama sõitjate koosseisuga mis tänavu, siis Ott Tänaku lahkumine Hyundaist on andnud tuld kuulujuttudele, et eestlane liitub taas Toyotaga, kelle ridades tuli 2019. aastal maailmameistriks.

Toyota avaldab ilmselt kodusel Jaapani rallil, kes tuleval aastal nende tiimis sõidavad, kuid see pole ainuke suur uudis, millega välja kavatsetakse tulla. Nimelt kirjutab Soome portaal Rallit.fi, et just seal kuulutatakse ametlikult välja Toyota Rally2-auto programm.

Sama portaal kirjutas mõni nädal tagasi, et konkurentide autod kokku ostnud Toyota on saanud valmis esialgse versiooni oma Rally2-autost ning sellega on läbitud ka esimesed testikilomeetrid. Ralliradadele võiks autot oodata 2024. aastal.

Tagasi üles