Eesti sai üle mitme aasta õiguse judo MK-etapi korraldamiseks

Postimees Sport
Copy
Kaido Kaljulaid
Kaido Kaljulaid Foto: molodei.ee

Eesti Judoliit sai rahvusvaheliselt alaliidult õiguse rahvusvahelise MK-etapi korraldamiseks Tallinnas.

Korraldamise õiguse saamiseks esitasid Euroopa Judoliidule ühise avalduse kolm Baltimaad. Alaliidu otsusega sai Eesti õiguse korraldada täiskasvanute MK-etapp, mis toimub Tallinnas järgmisel aastal 8.–9. juuli. Läti sai õiguse kadettide Euroopa karikaetapi ja Leedu juunioride EK-etapi korraldamiseks.

Eesti Judoliidu presidendi Kaido Kaljulaidi sõnul on Tallinnas toimuvale MK-etapile oodata umbes 200 sportlast. «Tegemist on kõrgetasemelise võistlusega ning prognoosime osalejate arvuks umbes 200 judosportlast üle maailma. Kindlasti pakub võistlus elamusi nii tatamile astuvatele Eesti sportlastele, kellel on üle mitme aasta taas võimalus maadelda rahvusvahelisel turniiril kodupubliku ees, kui ka pealtvaatajatele, kes saavad judokatele kaasa elada,» sõnas Kaljulaid.

Võistlus toimub Tondiraba jäähallis ning Tallinnasse on oodatud võistlema judokad üle maailma. Vastavalt alaliidu otsusele kehtib Venemaa ja Valgevene judokatele võistlemise keeld. Eesti osalejad selguvad paar nädalat enne võistlust järgmise aasta juunis.

Eesti on korraldanud MK-etappe alates aastast 2001, kuid viimati toimus rahvusvaheline judo MK-etapp European Open Tallinnas 2019 aastal. Viimati sai Eesti MK-etapi korraldamiseks õiguse 2020. aastal, mis jäi toimumata koroona pandeemiast tingitud reisipiirangute tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles