Henn Vallimäe: Nabi tiim nopib välja punkte, mis tegelikku otsust ei puuduta

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Henn Vallimäe.
Henn Vallimäe. Foto: Konstantin Sednev

Kuigi maadleja Heiki Nabi tiim väljastas täna meediamajadele pressiteate rahvusvahelise spordikohtu (CAS) otsusest, pole see vastasleeri sõnul tegelikult veel jõustunud.

Nabi palgatud kommunikatsioonibüroo Dalton teatas, et CAS jättis jõusse kreeka-rooma maadlejale määratud kaheaastase võistluskeelu, kuid tõi otsuses välja, et Nabi on kahetsusväärne ohver ning teda ei saa nimetada petturiks või keelatud ainete tarvitajaks.

Postimees palus kohtuotsust kommenteerida Eesti Antidopingu ja Spordieetika Sihtasutuse (EADSE) juhatuse liikmel Henn Vallimäel, kuid ta ei saanud seda teha. «Ma alustaks sellest, et kohtuotsust pole välja kuulutatud. Kohtuotsus on kooskõlastamisel. Praegu oodatakse mõlemalt poolelt 27. oktoobrini vastuseid osas, mis puudutavad mingite punktide konfidentsiaalseks tunnistamist,» lausus Vallimäe.

«Olen siiralt üllatunud Nabi tiimi agaruses noppimaks välja emotsionaalseid punkte, mis ei puuduta tegelikku otsust. Ametlikult ei saa me rohkem praegu kommenteerida,» lisas Vallimäe.

Siiski möönis ta, et kohtuotsuses on tõesti kirjas punkt, millele Nabi tiim rõhuasetuse seadis. «Jah, see punkt on seal kirjas, aga millegipärast lõppotsuses karistust ei muudetud. Kui otsus välja tuleb, saavad ajakirjanikud lugeda ka teisi punkte, mis seal kirjas on,» lausus Vallimäe.

Nabi andis enam kui poolteist aastat tagasi võistlusvälise dopingukontrolli käigus proovi, mis sisaldas halva analüütilise leiuna keelatud ainet letrosooli. EADSE määras seepeale Nabile kaheaastase võistluskeelu, mille CAS kehtima jättis. Ning kuigi spordikohtu otsus pole veel jõustunud, ei tehta seal sisulisi muudatusi. Avalikkusele peaks otsus kättesaadav olema reedel või esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles