Kas LeBron Jamesi ootab Kobe Bryantiga sarnane saatus?

Karl-Joosep Küngas
Copy
LeBron James (vasakul) on NBA suurim täht, kes pole korvpalliplatsil enam loodetud edu saavutanud.
LeBron James (vasakul) on NBA suurim täht, kes pole korvpalliplatsil enam loodetud edu saavutanud. Foto: Michael Reaves/Getty Images/AFP/Scanpix

Korvpalliliigas NBA lükati hooaeg täiel võimsusel käima ning juba esimene nädal näitas, kellel on puudujääke oodatust rohkem. Üheks suurimaks ebaõnnestujaks on olnud LeBron Jamesi koduklubi Los Angeles Lakers, kes on võtnud taas selle kursi, kus play-off’e vaadatakse telerist.

Läbi aegade üheks paremaks korvpalluriks peetav James on Lakersiga kaotanud kõik kolm hooaja esimest mängu. Kaotustest veelgi kõnekam on fakt, et Lakersi kooslus kujutab endast pehmelt öeldes kaost ning nende eksperiment kolme tähtmängijaga on läbi kukkunud. Lisaks pole rollimängijad kuidagi oma kohta leidnud.

Üks kõige ilmekam näide Lakersis toimuvast on visketabavus. 17-kordne NBA meister on kolmes esimeses kohtumises saatnud teele 118 kaugviset, millest korvirõnga  on läbinud ainult 25. See teeb viskeprotsendiks 21,2, mis on ajaloo üks kehvematest tulemustest meeskondade seas, kes on sooritanud vähemalt 100 kaugviset. Kohutava visketabavuse võttis pärast järjekordset kaotust kokku James ise. «Me ei suuda isegi münti ookeani visata,» lausus 37-aastane NBA superstaar, kes on visanud kolmes esimeses kohtumise keskmiselt 27,3 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles