Meedia: Tänaku lahkumine tõstab Sordo koormust Hyundai meeskonnas

Karl-Joosep Küngas
Copy
Dani Sordo (vasakul) ja Ott Tänak (keskeI).
Dani Sordo (vasakul) ja Ott Tänak (keskeI). Foto: Bastien Baudin/Hyundai Motorsport GmbH/Austral

Hyundai meeskonnas on hetkel väga palju tööd. Tulevaseks hooajaks on neil leping ainult Thierry Neuville'iga, aga kaks autot vajavad endale veel juhte.

Hispaania väljaanne Marca teatel on Hyundai meeskond usaldamas Dani Soldole veelgi suuremat rolli. Viimased hooajad on hispaanlane kihutanud hooaja pooled rallid, ent nüüd oodatakse temalt enamat. Marca teatel on see arv koguni kaheksa ning MM kalendrisse peaks kuuluma 14 osavõistlust.

Veel pole kindel, kas Sordo Hyundaiga selles osas lepingu sõlmib. Järgmisel aastal 40. sünnipäeva tähistav hispaanlane andis varasemalt mõista, et soovib peagi võtta vastu hoopis teisi väljakutseid.

Sordo on Hyundai jaoks olnud asendamatu kolmas sõitja. Ta on viimastel aastatel osalenud ainult valitud rallidel ning teinud seda edukalt. Sordo panus oli väga suur, kui meeskond võitis 2019. ja 2020. aasta meeskondlikud MM-tiitlid. Mõlemal hooajal suutis Hispaania ralliäss ka etapivõidu noppida.

Hyundaiga on aga seotud veel palju rallimehi. Väljaande Motorspordi itaaliakeelne portaal kirjutab, et kõik teed viivad Andreas Mikkelseni suunas. 

Tõele au andes on Mikkelseni nimi varemgi Hyundaiga seoses korduvalt läbi käinud ning norralase nime on avalikult letti löönud ka Thierry Neuville, kes organiseerib Hyundais Tänaku sõnul sõitjatega toimuvat.

Ent seni on Mikkelseni osas spekuleeritud eeskätt sellega, et ta jagab koos hispaanlase Dani Sordoga Hyundai kolmandat autot, sest pärast Uus-Meremaa MM-etapi lõppu oktoobri alguses andis tiim kinga noorele talendile Oliver Solbergile.

Pärast Tänaku lahkumist on jutud muidugi teised, sest küllap soovib Hyundai eestlasest vabaks jääva koha täita täishooaega sõitva mehega, mitte palgata poole kohaga sõitjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles