Meistrite liiga Benfica lõpetas Juventuse piinad, PSG tähed panid püsti tõelise sõu

Copy
PSG kolm suurimat tähte: Lionel Messi, Neymar ja Kylian Mbappe.
PSG kolm suurimat tähte: Lionel Messi, Neymar ja Kylian Mbappe. Foto: AP Photo/Christophe Ena/Scanpix

Jalgpalli Meistrite liigas alustati viienda vooru kohtumistega. Enne viimaseid kohtumisi kindlustasid endale edasipääsu nii Pariisi Saint-Germain, Lissaboni Benfica kui ka Dortmundi Borussia.

E-alagrupp

AC Milan – Zagrebi Dinamo 4:0 

Salzburg RB – Londoni Chelsea 1:2 (48. Junior Adamu – 23. Mateo Kovacic,  64. Kai Havertz)

Inglismaa tippklubi Londoni Chelsea sõitis Austriasse Salzburgile külla väga hea hoo pealt. Nad pole pärast Graham Potteri ametisse astumist kordagi kaotusevalu tundnud ning see ei juhtunud ka täna. Salzburg andis Chelseale küll lahingu, ent eeldatavalt tugevam võttis jõuga oma. Inglismaa klubi võib nüüd ka rahulikult hingata, sest enne viimast vooru on neil võit E-alagrupis tagatud.

Valitsev Itaalia meister AC Milan tegi koduväljakul laitmatu töö Zagrebi Dinamo vastu ning seda oli neile väga vaja. Nimelt oli enne viiendat vooru Itaalia meeskond langenud alagrupis kolmandale kohale ning punktikaotus tähendanuks, et viimases voorus päästaks neid ainult võit Salzburgi vastu. Nüüd hoitakse ohje enda käes ning edasipääsuks piisaks ka koduväljakul ühest viigipunktist.

Standings provided by Sofascore

F-alagrupp

Glasgow Celtic – Donetski Šahtar 1:1 (34. Georgios Giakoumakis - 58. Mõhhailo Mudrõk)

Lepizig RB – Madridi Real 3:2 (13. Josko Gvardiol, 18. Christopher Nkunku, 81. Timo Werner – 44. Vinicius Junior, 90.+4. Rodrygo)

Šotimaa tippklubi Glasgow Celtic oli juba esimese nelja kohtumisega enda edasipääsu sisuliselt maha mänginud. Nüüd ulatati abikäsi Leipzigile, kellele Šahtari punktikaotused tulevad ainult kasuks. Celtic siiski eduseisu kaitsta ei suutnud ning nende jaoks lõppeb eurohooaeg järgmisel nädalal toimuva kohtumisega Hispaanias Madridi Reali vastu.

Saksamaal kostitas Leipzig valitsevat meistrit Reali hooaja esimese kaotusega. Seni oli Hispaania tippklubi püsinud kaotuseta nii eurosarjas kui ka koduliigas. Nõnda jääb selles alagrupis ainult selgeks, et Real on kahtlemata edasipääsenu ning Celtic väljalangenu. Millises järjestuses Real, Leipzig ja Šahtar pärast alagrupiturniiri paiknevad, selgub viimases voorus.

Standings provided by Sofascore

G-alagrupp

Dortmundi Borussia – Manchester City 0:0

Sevilla – FC Kopenhaagen 3:0 (61. Youssef En Nesyri, 88. Isco, 90. Gonzalo Montiel)

Selles nelikus sai selgeks meeskondade täpne järjestus alagrupiturniiril. Saksamaal Dortmundiga tehtud viigipunkt oli Manchester Cityle piisav, et võit G-alagrupis kindlustada. Samal ajal piisas punktist ka sakslastele, kes Inglismaa meistri järel edasipääsu kindlustasid.

Hispaania tippklubi Sevilla teenis koduväljakul magusa võidu taanlaste FC Kopenhaageni vastu. Sellega kindlustas kodumeeskond endale koha Euroopa liiga kohamängudel. Kopenhaageni jaoks lõppeb eurohooaeg kodumänguga Dortmundi vastu.

Standings provided by Sofascore

H-alagrupp

Pariisi Saint-Germain – Haifa Maccabi 7:2 (19., 45. Lionel Messi, 32., 64. Kylian Mbappe, 35. Neymar, 67. Shon Goldberg (ov), 84. Carlos Soler – 38., 50. Abdoulaye Seck)

Lissaboni Benfica – Torino Juventus 4:3 (17. Antonio Silva, 28. Joao Mario (p), 35., 50. Rafa Silva – 21. Moise Kean, 77. Arkadiusz Milik, 79. Weston McKennie)

H-alagrupi meeskonnad panid viiendas voorus püsti tõelise väravasaju. Seda võis ka oodata, sest mõlemas kohtumises vajasid võõrsil mänginud meeskonnad ainult võitu. Sellegipoolest läksid hoopis alagrupist edasi koduväljakul mänginud PSG ja Benfica.

Kui PSG kostitas Haifa Maccabit kodus seitsme tabamusega, siis Lissabonis peeti tõeline triller, mis lõppes 4:3 kodumeeskonna võiduga. Seejuures ongi nüüd olukord, kus viimane voor otsustab, kas Torino Juventuse jaoks on eurohooaeg kuue mänguga lõppenud. Nad hoiavad küll hetkel alagrupis kolmandat positsiooni, ent viimases mängus võib Haifa Euroopa liiga koha neilt veel napsata.

Standings provided by Sofascore
Tagasi üles