Heikki Kovalainen: tahan olla vabam

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heikki Kovalainen Unagaris rõõmu tundmas elu esimesest vormel-1 võidukarikast.
Heikki Kovalainen Unagaris rõõmu tundmas elu esimesest vormel-1 võidukarikast. Foto: AP / Scanpix

Soome vormelipiloot Heikki Kovalainen alustab sarnaselt paljudele teistelegi uut aastat uue hooga. McLareni teine number tahab end pingevaba ja positiivse suhtumisega uuesti tippu vedada.

2008. aasta oli Kovalainenile täbar. Pettumused ja probleemid jätkusid läbi kogu aasta ja mees ei suutnud püsida tipu kandadel, vahendab iltalehti.fi. Lisaks sellele jäi Kovalainen Lewis Hamiltoni varju ja kukkus McLareni tiimis selgelt number kaheks.

«Loodetavasti uus hooaeg on parem kui kaks eelmist ja suudame tulemusi parandada. Tunnen, et olen tõesti kenasti valmis ja ei näe mingit põhjust, miks ei võiks nüüd paremini minna kui varem,» tunnistas Kovalainen Autosportile antud intervjuus.

Kovalainen selgitas, et õppis eelmisel hooaja palju uut. Kõige olulisemaks peab mees auto arendamise oskust.

«Tunnen tiimi nüüd paremini. Tean kuidas see toimib, kuna võib esitada küsimusi ja anda vihjeid auto arendamiseks endale sobivas suunas. See on suur asi,» selgitas ta.

Soomlane lisas veel, et viimane hooaeg näitas kui palju rahulikumalt ta asju peaks võtma. Vähema stressiga sujub võistlemine samuti märgatavalt paremini.

«Tahan rohkem elu nautida. Tahan olla vabam. Arvatavasti suudan edaspidi vähem närvitseda kõikide asjade juures,» sõnas Kovalainen. «Vahepeal olen endale liiga kõrged ootused seadnud. Olen tahtnud kohe kõik võiduajamised võita. See on veidi vale lähenemine asjadele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles