AMETLIK ⟩ Kuulus Saksa autotootja liitub F1-sarjaga tehasetiimina (1)

Christopher Krutto
Copy
FILE PHOTO: The company logo is seen at the headquarters of the German car manufacturer Audi in Ingolstadt, Germany, June 3, 2020. REUTERS/Andreas Gebert/File Photo
FILE PHOTO: The company logo is seen at the headquarters of the German car manufacturer Audi in Ingolstadt, Germany, June 3, 2020. REUTERS/Andreas Gebert/File Photo Foto: Andreas Gebert

Volkswagen Groupi kuuluv Saksamaa autotootja Audi kinnitas, et liituvad 2026. aastal F1-sarjaga tehasetiimina.

Audi kinnitas augustis, et liitub 2026. aastast F1-sarjaga, kuid keeldus nimetamast, millise tiimiga koostööd tehakse. Siiski oli enam kui kindel, et nende partneriks saab Sauberi võistkond, mis hetkel kannab Alfa Romeo nime.

Nüüd kinnitati, et Audi ostab Sauberis osaluse, kuigi millal tehing toimuda võiks ja mis suuruses, jäeti hetkel veel saladuseks. Küll seisis Audi pressiteates, et Sauberist saab ametlikult F1-s Audi tehasetiim.

Kuivõrd Audi liitub ametlikult sarjaga alles 2026. aastal, siis 2023. aastani sõidab Sauber Alfa Romeo nime all. Pärast seda kannab tiim kaks aastat ilmselt Sauberi nime. Pärast Audi liitumist hakatakse sõitma ka Audi mootoriga.

Audi ja Sauber on juba varemgi koostööd teinud. Kui Audi arendas oma LMP1-klassi autot, siis kasutati just Sauberile kuuluvat tuuletunnelit.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles