Soome ralliäss pakkus ennast Hyundai kolmanda auto rooli

Christopher Krutto
Copy
Teemu Suninen.
Teemu Suninen. Foto: Hyundai Motorsport

Soomlane Teemu Suninen lõi möödunud aasta lõpus käed Hyundaiga ja sõitis nende Rally2 autoga tänavu kaasa WRC2 arvestuses. Tuleval hooajal tahab ta teha sammu edasi.

Hyundail on tulevaks hooajaks hetkel kindlustatud vaid ühe sõitja allkiri – selleks on tiimis 2014. aastast saadik olnud Thierry Neuville – ja seetõttu jooksevad sõitjad tiimile tormi. Suninen tunnistas, et järgmise hooaja suhtes on kõik veel lahtine.

Soomlase mänedžeriks on legendaarne Timo Jouhki, keda nähti möödunud pühapäeval rääkimas Hyundai tiimimänedžeri Pablo Marcosega.

Suninen tunnistas, et tema tulevikku on väga keeruline ennustada. «Ma oleks õnnelik, kui saaks jätkata [Hyundais], eriti kui saaksime teha tööd ka Rally1 auto kallal. Rally2-s oleme teinud head tööd, et auto saaks võiduks vajaliku kiiruse ja minu arust oleks tark seda projekti jätkata ja olla selle autoga samuti tipus,» sõnas Suninen Dirtfishile antud intervjuus.

Hetkel on lahtine, kuidas jätkab Hyundai WRC2-programm tööd, sest viimased aastad on seda jooksutanud Markko Märtinile ja Ott Tänakule kuuluv RedGrey.

Samas võiks Suninen olla Hyundai kolmandasse autosse hea valik, kui tiimiga peaks jätkama ka Dani Sordo, sest soomlase eelistatud rallid on need, mis kogenud hispaanlasele väga ei istu.

«Ma olen päris kindel, et mõnel rallil ma oleks abiks. Näiteks Eestis ja Soomes pole sõitjaid, kes oleks nendel minu vastu sama autoga võidutsenud. Ma usun, et võiksin tiimile punkte tuua. Eks ole näha, mis minust järgmisel aastal saab,» sõnas Suninen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles