Naftaraha hakkab Euroopa korvpallini jõudma?

Karl-Joosep Küngas
Copy
Möödunud hooajal tõsteti võidukarikas pea kohale Serbias. Kas tõesti jagatakse Euroliiga võidutrofee edasipidi välja Dubais?
Möödunud hooajal tõsteti võidukarikas pea kohale Serbias. Kas tõesti jagatakse Euroliiga võidutrofee edasipidi välja Dubais? Foto: Reuters/Marko Djurica/Scanpix

Korvpalli Euroliiga on tugevaim klubisari Euroopas, mis uuenduse tõõttu võib peagi enda lõpplahendusi saada hoopis Dubais.

Oktoobri alguses oli Euroliiga finaalturniiri korraldamisest huvi näidanud Leedu ja Kaunase Žalgiris. Sealsed korvpallifännid on tuntud üle Euroopa ning aastatel 2017-2020 oli Žalgirise kodumängudel kõige enam publikut. Samuti on Kaunas võõrustanud 2011. aasta Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri. Euroliiga lõppfaas pole kunagi Leedus mängitud.

Leedulaste kahjuks pole Kaunas enam soosikuks, kuna Leedu riik ei soovinud finaalturniiri korraldamist miljoni euroga toetada. Samas leidub kohti, kus miljoneid liiga palju ei loeta.

Nõnda kerkiski esile Dubai kandidatuur, kus Euroliiga Final Four esmakordselt toimuks. Seejuures soovib Dubai korraldada Euroliiga lõppvaatust järgmisel kolmel hooajal järjest.

Dubais on mõistagi olemas kõik, mida ühe suurvõistluse korraldamiseks vaja. Sealne korvpallihall mahutab 17 000 inimest ning on NBA nõudmistele vastav. Lisaks on see areen ümbritsetud sadade hotellide, treeningsaalide ja kõikide vajalike teenustega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles