Soome meedia: Hyundai pakkus Lappile lepingut (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Esapekka Lappi on oma eluga Toyotas rahul, ent lauale tuli ka pakkumine Hyundailt.
Esapekka Lappi on oma eluga Toyotas rahul, ent lauale tuli ka pakkumine Hyundailt. Foto: IMAGO/Hannu Rainamo/SCANPIX

Rallimaailm on viimastel päevadel tõeliselt kihama löönud. Pärast Ott Tänaku lahkumist Hyundai meeskonnast on Lõuna-Korea tehasetiimiga seostatud mitmeid sõitjaid. Viimasena teatab Soome meedia, et Hyundai on pakkunud lepingut Esapekka Lappile.

Lappi tagasitulek MM-sarja on olnud võimas. Sel hooajal on tal kirjas seitse starti ning kolmel korral teenis ta kolmanda koha. Poodiumid tulid nii Rootsist, Soomest kui ka Belgiast. Lõuna-Eesti kruusateedel lõpetas soomlane võistluse kuuendana.

Toyota otsustas, et Lappi jaoks lõppes hooaeg septembris sõidetud Kreeka ralliga. Pärast seda andis mees pressikonverentsi, kus vaatas hooajale tagasi. Lisaks sellele vaadati tuleviku suunas. Septembris oli soomlane veendnud, et tema koostöö Toyotaga jätkub ning ta sõidab jätkuvalt osalise koormusega. 

Tänaku lahkumine Hyundai meeskonnast lõi aga kaardipaki täiesti sassi. Eestlast seostatakse nii Toyota kui ka M-Spordiga, ent Hyundai vajab enda ridadesse samuti paari uut sõitjat.

«Lappil on mitu trumpi tagataskus. Tal on Toyota auto kohta väga palju teavet, kuna ta testib seda pidevalt. See on kindlasti Hyundaile väärtuslik informatsioon, mis aitaks neid Jaapani tehasetiimile lähemale,» lausus Soome ralliekspert Jari Ketomaa MTVle.

MTV teatel on Lappile juba pakkumine ka tehtud, ent pole teada, mida see sisaldas. Soomlane võis teenida Hyundaiga nii lepingu täishooaja kohta kui ka osalise koormusega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles