Meistrite liiga Inter kukutas Barcelona Euroopa liigasse, VAR röövis Tottenhamilt edasipääsu (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Milano Interi mängumehed teenisid võidu, millega sai kindlaks FC Barcelona saatus.
Milano Interi mängumehed teenisid võidu, millega sai kindlaks FC Barcelona saatus. Foto: IMAGO/www.imagephotoagency.it/Scanpix

Meistrite liigas peeti viienda vooru viimased kohtumised. Edasipääsu kindlustasid FC Liverpool, FC Porto ja Milano Inter.

A-alagrupp

Napoli - Glasgow Rangers 3:0 (11., 16. Giovanni Simeone, 80. Leo Ostigard)

Amsterdami Ajax - Liverpool 0:3 (42. Mohamed Salah, 49. Darwin Nunez, 52. Harvey Elliott)

Napoli uskumatu hoog jätkus ka Meistrite liigas Rangersi vastu. Itaalia kõrgliigat juhtiv Napoli teenis koduväljakul šotlaste vastu juba 12 võidu järjest ning pole endiselt sel hooajal ühtegi kohtumist kaotanud. Seejuures juhitakse A-alagruppi täiseduga.

Amsterdami Ajax võõrustas koduväljakul Liverpooli ning nende ainus eesmärk oli Inglismaa tippklubi tühjade pihkudega jätta. See ei õnnestunud neil üldse ning suure tõenäosusega jätkatakse hooaega Euroopa liigas. Nõnda pääsesid A-alagrupist edasi Napoli ja Liverpool, ent täpne järjestus selgub järgmises voorus.

Standings provided by Sofascore

B-alagrupp

Brugge KV - FC Porto 0:4 (33., 70. Mehdi Taremi, 57. Evanilson, 60. Stephen Eustaquio)

Madridi Atletico - Leverkuseni Bayer 2:2 (22. Yannick Carrasco, 50. Rodrigo de Paul - 9. Moussa Diaby, 29. Callum Hudson-Odoi)

Edasipääsu kindlustanud Brugge pidi esimest korda alagrupiturniiril kaotusekibedust tundma ning seda koduväljakul FC Porto vastu. Seejuures oli Portugali meeskonna ülekaal ikka meeletu.

Teises kohtumises läksid vastamisi Atletico ja Bayer, kes ei saanud enam viigipunktiga leppida. Lootusi edasipääsu osas aitas elus hoida ainult võit, ent kohtumine Hispaanias lõppes 2:2 viigiga. Seejuures oli viimasel minutil kasutada Yannick Carrasco penalti, mille Lukas Hradecky tõrjus. Nõnda aitasid Hispaania ja Saksamaa tippklubid FC Porto järgmisesse ringi.

Standings provided by Sofascore

C-alagrupp

FC Barcelona - Müncheni Bayern 0:3 (10. Sadio Mane, 31. Eric Maxim Choupo-Moting, 90.+5. Benjamin Pavard)

Milano Inter - Plzen Viktoria 4:0 (35. Henrikh Mkhitaryan, 42., 66. Edin Džeko, 87. Romelu Lukaku)

Itaalia tippklubi Inter sai varaõhtuses mängus endalt täielikult pinged maha kruvitud. Edasipääsu kindlustamiseks ja Barcelona väljalülitamiseks vajati Tšehhi klubi vastu võitu. Sellega saadi eeskujulikult hakkama ning koduväljakul mingeid kahtlusi ei tekkinud.

Barcelonat ootab sarnaselt möödunud hooajale Euroopa liiga. Koduväljakul oldi olukorras, kus juba midagi enam kaalul polnud. Viimases Meistrite liiga kodumängus jäädi kindlalt alla veel ka Müncheni Bayernile, kes jätkab endiselt täiseduga.

Standings provided by Sofascore

D-alagrupp

Tottenham Hotspur - Lissaboni Sporting 1:1 (80. Rodrigo Bentancur - 22. Marcus Edwards)

Frankfurdi Eintracht - Marseille 2:1 (2. Daichi Kamada, 27. Randal Kolo Muani - 22. Matteo Guendouzi)

See nelik on endiselt Meistrite liiga kõige tasavägisem, sest kõik meeskonnad omavad endiselt võimalust edasipääsuks ja lausa alagrupivõiduks. Kõige lähemal oli edasipääsu kindlustamisele Tottenham, kellelt VAR röövis lisaminutitel võidu.

Tottenham jäi koduväljakul küll kaotusseisus, et rabeles sealt välja. Viimasel veerandtunnil viigistati mäng ning viiendal lisaminutil lõi juhtvärava Harry Kane. Pärast mõneminutilist uurimist selgus, et Inglismaa koondise ründetäht oli ikkagi suluseisus. Siiski läheb ka vaatamata sellele tulemusele Tottenham viimasele voorule vastu liidrikohal.

Enda hooaja Meistrite liigas päästis sakslaste Eintracht. Koduväljakul mänginud Saksamaa tippklubi langenuks kaotuse korral konkurentsist, ent võit Marseille üle tõstis nad enne viimast vooru kolmandaks.

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles