Tunnustatud ralliajakirjanik: Neuville pole süüdi Tänaku Hyundaist lahkumises

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ott Tänak (paremal) ja Thierry Neuville.
Ott Tänak (paremal) ja Thierry Neuville. Foto: Hyundai Motorsport

Tunnustatud ralliajakirjanik Colin Clark võttis kokku Hyundai meeskonnaga toimunu. Ta leidis, et Ott Tänaku meeskonnast lahkumise taga ei ole kindlasti Thierry Neuville ega meeste omavahelised suhted.

Clark arutles rallimaailma kuumima teema üle värskes Dirtfishi taskuhäälingus  «SPIN, The Rally Pod». Ralliajakirjanik leiab, kui selles olukorras otsida n-ö süüdlast, miks Tänak meeskonnast lahkus, siis ei tohiks kindlasti Neuville suunas näidata.

«Isegi Hyundai meeskonnas näidatakse näpuga sinna, kus seda poleks vaja teha. Kindlasti pole selles olukorras süüdi sõitjad,» tõdes Clark. «Neuville'i suurim soov on võita MM-tiitel. Ta teeb selleks kõike ja samamoodi käituvad nii Tänak, Kalle Rovanperä, Elfyn Evans ja teised. Nad on täielikud professionaalid, kes teevad eesmärgi saavutamiseks kõik.»

Clark tõi välja, et Neuville on pandud olukorda, kus ta olla ei soovi. Ta ei soovi langetada erinevaid otsuseid ja rääkida sellest meediale. Lisaks on belglane alati kiitnud Tänakut, kui tulist konkurenti, kes seda samuti edasi kannustab. Lihtsalt meestel on erinev sõidustiil ning seetõttu pole ka auto arendus kõige ladusamalt kulgenud.

Dirtfishi ajakirjanik leidis, et Andrea Adamo lahkumine Hyundaist on kõige suurem tegur Tänaku otsuses. Itaallane andis eestlasele kindlustunde, et ta saab auto juures parandada kõike, mida soovib. Nüüd, kus seda enam polnud, läksid asjad ka allamäge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles