Jalgpalli MMi päästeõppus nõudis mitu inimelu

Postimees Sport
Copy
Ettevalmistused novembri lõpus algavaks jalgpalli MM-finaalturniiriks Kataris.
Ettevalmistused novembri lõpus algavaks jalgpalli MM-finaalturniiriks Kataris. Foto: HAMAD I MOHAMMED/REUTERS/Scanpix

Sel nädalal toimus Katari pealinnas Dohas seoses järgmisel kuul algava jalgpalli MM-finaalturniiriga päästeõppus, mis nõudis kolme tuletõrjuja elu.

Ametivõimude teatel osales kolm Pakistani tuletõrjujat jalgpalli MMi õppustel, mis hõlmasid keemiaohu simulatsioone ja meeleavalduste ohjeldamist. Kolmapäeva hilisõhtul juhtunud õnnetuse üksikasju pole avaldatud, kuid AFP andmetel viibisid kolm tuletõrjujat kokkukukkunud kraanal. Väidetavalt olid kõik mehed 30. eluaastates.

Täna lõppenud õppustel osalesid 15 välisriigi meeskonnad, sealhulgas USA, Suurbritannia, Prantsusmaa, Saksamaa, Saudi Araabia, Türgi ja Palestiina päästjad ja julgeolekujõud. Õppustel harjutati, kuidas hakkama saada keemiarünnakuga staadionile ja meeleavalduste mahasurumist.

20. novembrist kuni 18. detsembrini toimuval jalgpalli MM-finaalturniiril Kataris tagavad inimeste julgeolekut näiteks 3000 Türgi politseiniku, teadaolevalt saadavad oma politseijõude kohapeale ka Maroko ja Pakistan.

Katari ohutus- ja julgeolekuoperatsioonide komitee sõnul näitasid õppused, et sõjalistel jõududel ja julgeolekutöötajatel on valmisolek hakkama saada kõigi stsenaariumidega.

Kriitikud on seadnud kahtluse alla, kas välismaalt saabuvatel politseijõududel on olnud korralik väljaõpe, kuidas tulla toime enam kui miljoni fänniga, kes peaksid jalgpalli MMiks Katari saabuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles