Loosiratta vastu ei saa: kaks Eesti klubi kohtuvad eurosarjas omavahel

Postimees Sport
Copy
Lisaks mitmele kohtumisele erinevates Eesti sarjades võitlevad  Viljandi HC ja Põlva Serviti ka eurosarjas.
Lisaks mitmele kohtumisele erinevates Eesti sarjades võitlevad Viljandi HC ja Põlva Serviti ka eurosarjas. Foto: Helin Potter/Eesti Käsipalliliit

Kui Viljandi HC ja Põlva Serviti end hooaja eel eurosarja kirja panid, siis kindlasti ei loodetud, et juba esimeses ringis omavahel kokku peab minema. Aastate jooksul Eesti ja Balti liigas lugematu arv kordi üksteise vahel võidelnud tiimid läksid kindlasti Euroopasse oma meeskonnale mingit teistsugust kogemust omandama. Loosiratas aga ei halastanud ja nii tuleb siiski sel nädalavahetusel kaks mängu pidada ning välja selgitada, kes edasi pääseb.

«Eks ta natukene ebanormaalne ole, et loosipotis on 32 võistkonda ja meie satume just vastamisi Eesti tiimiga. Selle vastu võiks olla mingid reeglid, kuid ega meie sinna midagi parata ei saa,» ütles Serviti treener Kalmer Musting käsipalliliidu pressiteate vahendusel.

«Ilmselgelt on tegemist pettumusega. Meie mõte eurosarjas osalemisel oleks ikka meeskonnale saada rahvusvahelist kogemust, näha erinevat käsipallikultuuri ja võidelda näiteks tiimidega Skandinaaviast või Balkani maadest,» lisas justkui sama mõtet korrates Viljandi loots Marko Koks.

Euroopa tugevuselt kolmandas liigas, ametliku nimega EHF European Cup, alustas tänavu 77 võistkonda 29 riigist. Põlva Serviti ja Viljandi HC saavad tänu reitinguasetusele alustada teisest ringist, kus võistlustulle on jäänud 32 võistkonda. Sama turniiri esimesest voorust alustanud HC Tallinn jäi teatavasti kahel korral alla Tšehhi klubile TJ Sokol Nove Veseli. Tunamullu samal turniiril veerandfinaali pääsenud põlvakad jäid eelmisel hooajal napilt pidama kolmandas ringis. Viljandi HC pidi mullu avaringis tunnistama Doboj MRK Sloga paremust.

Eesti klubidel on hetkel käsil tihe mänguperiood, kui osaletakse nii Eesti meistri- kui ka karikavõistlustel, Balti liigas ja nüüd siis lisaks ka eurosarjas. Edasipääseja selgub kahe mängu kokkuvõttes. «Me peame pidama üheksa päevaga viis mängu ning paljuski hakkab nädalavahetusel maksma see, kui palju meil veel püssirohtu alles on. Vastast tunneme hästi ning peame pigem keskenduma oma mängule. Eilne matš näitas, et meil on endal piisavalt probleeme, mille kallal vaeva näha,» ütles kolmapäevases meistrisarja kohtumises kodupubliku ees SK Tapa/N.R Energyle alla jäänud mulkide juhendaja.

Korra on tiimid omavahel sel hooajal juba vastamisi läinud, kui meistrivõistluste kohtumises oli Serviti Viljandist üle 34:27. «Mängud ei ole siiski vennad. Sel nädalavahetusel algab kõik taas nullist, kuigi me eelmises matšis olime paremad, ei tähenda see enam midagi. Eks meiegi graafik on olnud tihe ning kindlasti hakkab see ühel hetkel tunda andma. Lõpuks sõltub kõik sellest, kumb võistkond suudab oma tugevused paremal tasemel välja mängida,» lõpetas Musting.

Eesti klubide omavahelised kohtumised eurosarjas:

29.10 17.00 Mesikäpa hall Põlva Serviti vs. Viljandi HC

30.10 17.00 Viljandi Spordikeskus Viljandi HC vs. Põlva Serviti

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles