Suvel mäkra mänginud Kalev/Cramo ekstreener sai taas kinga

Karl Mihkel Eller
Copy
Roberts Štelmahers.
Roberts Štelmahers. Foto: Tairo Lutter

Kevadel BC Kalev/Cramo peatreeneri kohalt lahkunud lätlane Roberts Štelmahers on pärast seda olnud juba kahe klubi eesotsas. Nüüd sai ta hundipassi Tšehhi kõrgliigaklubist Nymburk.

Suvel sõlmis eelmised kolm hooaega Eesti tippklubi juhendanud Štelmahers lepingu Hollandi klubiga Leiden. Juuli lõpus keeras ta aga neile selja ning otsustas liituda 19-kordse Tšehhi meistri Nymburkiga, kes pakkus kaheaastast kontrahti.

Hooaeg pole kulgenud ootuspäraselt. Nymburk on Tšehhi liigas alles viiendal kohal, võidetud on vaid kolm mängu. Meistrite liigas pole nad võiduarvet avanud. Nüüd teatas Nymburk, et hoolimata pikaajalisest lepingust otsustati Štelmahersiga koostöö lõpetada.

Suvel toimunud skandaalne klubivahetus leidis kõlapinda nii Hollandi kui Läti meedias. Leideni president Marcel Verburg tunnistas, et pole kunagi varem midagi nii jaburat kuulnud. «Ta sõlmis meiega juuli alguses täie mõistuse juures olles lepingu, aga nüüd lõi käed teise klubiga.»

Štelmahers rääkis rääkis Läti portaalile Sportacentrsile, et Nymburk tegi lihtsalt parema pakkumise ning ta proovis Leideniga kompromissi leida. «Sellised võimalused ei tule tihti, seega otsustasingi nii käituda. Lisaks pakkus Tšehhi klubi kahe aasta pikkust lepingut, mis on [ühe aasta pikkuse kontrahtiga võrreldes] muidugi ihaldusväärsem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles