BLOGI Kotsar, Raieste ja Baskonia said Euroliigas suure kaotuse

Postimees Sport
Copy
Maik-Kalev Kotsar (palliga) Baskonia särgis Euroliigas Valencia vastu.
Maik-Kalev Kotsar (palliga) Baskonia särgis Euroliigas Valencia vastu. Foto: Miguel Angel Polo/EPA/Scanpix

Korvpalli Euroliigas teenis esimese kaotuse Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste leivaisa Baskonia, kes jäi võõrsil 61:87 alla ASVELile.

Enne mängu:

Baskonia on Euroliiga hooaega alustanud vägagi hästi, sest nelja vooru järel on neil kirjas kolm võitu ja üks kaotus. Ainus kaotus saadi sarja tippu kuuluva Piraeuse Olympiacose vastu, kellele jäädi alla 92:97.

Selles kohtumises kaotati vigastuse tõttu tagaliini üks teravamaid mehi Markus Howard. NBA kogemusega jänki tegi liiga hüppeliigesele, kuid Baskonia suutis nädalavahetusel ka Howardita alistada Hispaania meistrivõistlustel mullu Euroliigas finaali jõudnud Madridi Reali.

Nädala alguses teatas Baskonia, et hankis tagaliini lisajõudu, kui nendega taasliitus tagamees Pierriá Henry. Vahemikus 2019-21 esimest korda Baskoniat esindanud ameeriklane üritas läbilööki NBAs, kuid Houston Rockets loobus temast.

Esimest hooaega Euroliigas palliv tsenter Kotsar on sel hooajal toonud Euroopa tugevaimas klubisarjas nelja mänguga keskmiselt 12,2 punkti, 4,2 lauapalli ja kaks resultatiivset söötu. Mänguaega on kogunenud 23 minutit ja 13 sekundit kohtumise kohta.

Ääremängija Raieste roll on olnud palju tagasihoidlikum, aga seda oli ka oodata. Tema on tänavu platsil käinud kahes Euroliiga kohtumises ja toonud üheksa minuti ja kahe sekundi jooksul kaks punkti ja kaks lauapalli mängu kohta. Muide, Olympiacose vastu rassis kaitses väga hästi tegutsenud Raieste 13 minutit ja 24 sekundit.

ASVEL on sel Euroliiga hooajal noppinud ainult ühe võidu, kui teises voorus alistati võõrsil 77:76 Valencia. Ühe võidu ja kolme kaotusega on nad praegu 18 klubi konkurentsis 15. kohal.

Täiendav tagasilöök tuli eelmises voorus Tel Avivi Maccabi vastu, kellele jäädi alla 19 silmaga. Nimelt sai raske põlvevigastuse ASVELi korvialune jõud Joffrey Lauvergne, kelle asemele palgati sel nädalal rikkalike Euroliiga kogemustega Alex Tyus. Ent tema elab alles võistkonda sisse ehk küllap mängib tsentri kohal lõviosa minuteid 223 cm pikkune endine Baskonia pallur Youssoupha Fall, kes on tänavu toonud Euroliigas keskmiselt 12,2 punkti ja 9,2 lauapalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles