FOTO ⟩ Vettel teeb raske haiguse järel surnud Red Bulli omanikule südamliku austusavalduse

Christopher Krutto
Copy
Sebastian Vettel (vasakul) 2010. aastal koos Red Bulli kaasomaniku Dietrich Mateschitziga.
Sebastian Vettel (vasakul) 2010. aastal koos Red Bulli kaasomaniku Dietrich Mateschitziga. Foto: AHMED JADALLAH/REUTERS/Scanpix

Saksamaa vormelisõitja Sebastian Vettel võitis aastatel 2010–2013 Red Bulli vormelitiimiga neli järjestikust MM-tiitlit ja seetõttu teeb ta Mehhiko GP-l uhke austusavalduse möödunud nädalal surnud Red Bulli kaasomanikule Dietrich Mateschitzile.

78-aastaselt pärast pikka võitlust raske haigusega surnud Austria miljardär mängis Sebastian Vetteli karjääris tähtsat rolli ja seetõttu otsustas 35-aastane sakslane talle uhke ausutusavalduse teha.

Seetõttu tõmbab Vettel Mehhiko GP-l pähe Red Bulli värvides kiivri, kuhu on peale kirjutatud «Danke Didi» ehk eesti keelde tõlgituna aitäh Didi, mis oli Mateschitzi hellitusnimeks.

Aston Martin kirjutas, et Mateschitz oli pioneer ja legend mitte ainult Red Bulli vormelitiimi, vaid ka kogu sarja jaoks.

Vettel sõitis Red Bullis aastatel 2009–2014. Enne seda liitus ta 2007. aastal poole hooaja pealt Toro Rossoga ning 2008. aastal tõi ta neile ka ajaloo esimese võidu ja Toro Rosso nime all ainsa võidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles