Kas Kris Meeke on Hyundaile reaalne valik?

Postimees Sport
Copy
Kris Meeke.
Kris Meeke. Foto: EPA/REPORTER IMAGES/Scanpix

Ott Tänaku lahkumise ning Oliver Solbergi vallandamise järel on Hyundail kõvasti tööd, et järgmiseks aastaks sõitjad leida.

Hyundai sõitjateks on pakutud erinevaid nimesid. Nende hulka kuulub ka Kris Meeke, kes viimati kihutas WRC-sarjas 2019. aastal Toyotaga.

Kuuldavasti plaanib Hyundai 2023. aastal välja tulla kolme autoga. Neist kahes oleksid täiskohaga töötajad, kellest üks on Thierry Neuville. Teist täiskohaga sõitjat Hyundai veel otsib.

Mis puudutab kolmandat autot, siis seda jagaksid kaks meest. Üks neist võiks olla Dani Sordo, kuid kokkulepet ta sõlminud veel pole. Tema partneriks võiks siinkohal olla just Meeke.

Kuigi 43-aastane põhjaiirlane sõitis WRC-sarjas viimati kolm aastat tagasi, on ta kõvasti kilomeetreid kogunud Škoda Rally2-auto arendamisega.

Hiljutises intervjuus Poola Motorsport.comile ütles ta, et võimaluse korral sooviks ta 2023. aastal WRC-sarjas sõita. Ta lisas, et on valmis tegema seda pooliku kohaga.

Hispaania ralliportaal Revistascratch kirjutab, et on vägagi tõenäoline, et Meeke’ile antakse võimalus Hyundai I20N Rally1 ralliautot testida.

WRC-sarjas on Meeke teeninud viis etapivõitu. Teda mäletatakse kui kiiret sõitjat, keda saatsid rohked väljasõidud. Näiteks andis Citroën talle 2018. aastal rohkete avariide tõttu poole hooaja pealt hundipassi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles