Suurturniiri räpane pool: Katar viskas tuhanded võõrtöölised lihtsalt tänavale

Christopher Krutto
Copy
Võõrtöölised Kataris. Pilt on illustratiivne.
Võõrtöölised Kataris. Pilt on illustratiivne. Foto: Marwan Naamani/AFP/Scanpix

Vähem kui kuu aja pärast algab Kataris tänavuse aasta jalgpalli MM, kuid kahjuks varjutavad suurt spordipidu räpased detailid sellest, kuidas võõrtöölisi väärkoheldakse.

Uudisteagentuur Reuters kirjutab, et Katar on turniiri eelõhtul visanud tuhanded võõrtöölised nende majutuskohtadest välja ilma, et oleks neile leidnud uut elukohta.

Tööliste sõnul on ametivõimud sulgenud kümneid võõrtööliste elukohtadena kastuatud ehitisi ja seetõttu on sunnitud ilma peavarjuta jäänud välismaalased pidanud varju otsima tänavatelt.

Näiteks kirjutab Reuters, et kolmapäeva ööl viskasid ametivõimud kõigest kahetunnise ette teatamisega tänavale 1200 inimest. Seejärel sulgeti hoone uksed. Mõni mees ei jõudnud isegi kõiki oma asju sealt minema nii kiirelt tassida.

«Meil pole kuskile minna,» tunnistas mees, kes valmistus tänaval ööbima. Ometi keeldusid enamik Reutersiga suhelnud inimestest oma nime avaldamast, sest kartsid Katari võimude kättemaksu.

Katari valitsuse ametniku sõnul polnud välja viskamised seotud MMiga ja olid planeeritud lihtsalt Doha piirkonna ümberplaneerimise osana. Nad väitsid ka, et kõik välja tõstetud inimesed on majutatud turvalistesse ja sobilikesse elukohtadesse.

Reuters soovis ka FIFA arvamust küsida, kuid jalgpalliorganisatsioon jättis vastamata.

Enamik maju, kust töölised välja tõsteti, asuvad piirkondades, kuhu Katari valitsus plaanib majutada MMi külastavaid fänne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles