Kink ausalt Levadia siseelust: panime pooleteist aastaga maja püsti, aga küsimata käidi kuvaldaga üle

Postimees Sport
Copy
Tarmo Kink.
Tarmo Kink. Foto: Tairo Lutter

Eelmise hooaja Eesti jalgpallimeister FCI Levadia on viimaste kuude jooksul läbinud totaalse muutuse.

Sündmused hakkasid hargnema suvel, kui pärast kindlat kaotust islandlaste Vikingurile lahkus ametist peatreeneriduo Marko Savić – Vladimir Vassiljev. Järgnes mitmeid kahtlasi otsuseid, mis kulmineerus spordirektori Tarmo Kingi taandumisega oktoobri hakul.

Levadiast jutustava dokumentaalsarja «Võidu nimel» seitsmendas osas rääkis endine tippmängija suu puhtaks. Kuigi tehniliselt pani Kink ise ameti maha, siis tegelikult ei jäänud tal lihtsalt muud üle.

Viimaseks piisaks karikas oli 2. oktoobril Nõmme Kalju mängu järel toimunu. Levadia president Viktor Levada käskis Kingil riietusruumist lahkuda. Neli päeva hiljem saabus ametlik teade spordidirektori taandumisest.

«Peale seda ütlesin ise, helistasin Sergeile (Hohlov-Simson, klubi tegevjuht – toim.) ja ütlesin, et panen ameti maha,» meenutas 2020. aasta lõpus Levadias tööd alustanud Kink. «Ütleme, et [Levada] palus [riietusruumist] lahkuda mitte kindlasti viisakalt. Mitte ka robustselt, aga niimoodi tavaliselt inimestega ei käituta.»

Ta jätkas: «Lahkusin küll [tiimist] ise, aga ega mind sunniti. Ma ei oleks tahtnud lahkuda. Oleks tahtnud selle meeskonnaga edasi olla. Võidelda nii kaua, kuniks oleks saanud need inimesed välja süüa, kes ei ole minu arvates meie inimesed. Aga söödi hoopis mind välja.»

Kink viitas halliks kardinaliks tituleeritud Mihhail Gulordavale, kelle Levada septembris endale appi palkas. Salapärane ukrainlane tegi koostöös presidendiga otsuseid ja lükkeid üle spordidirektori pea.

«Põhimõtteliselt panime pooleteist aastaga maja püsti. Aknad on ka ees. Ja isegi küsimata käidi kohe kuvaldaga üle ära. Nii kui hakkasid veel krohvi panema, tuldi ja käidi kuvaldaga üle ära,» tõdes Kink, kel olid klubiga suured plaanid.

«Ma tahaks noorendada meeskonda. Meil peab olema mingi plaan. Me peame vaatama ette üks, kaks, kolm aastat. Anda aega. Jääd teiseks, mis siis on!? Ühe hooaja jääd teiseks. Flora jäi ka eelmisel aastal teiseks.»

Kingi eeskujul lahkub hooaja lõppedes tegevjuhi ametist ka Hohlov-Simson.

Kuula ja vaata täpsemalt videost. Kingi osa algab 1:05.20 pealt:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles