Pingerida, kus Tänak on tegevsõitjatest number üks

Christopher Krutto
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Hyundai Motorsport

Ralliportaal Dirtffish tegi nimekirja sõitjatest, kes on võitnud MM-rallisid vaid koos ühe kaardilugejaga ning sellest leiab nii Ott Tänaku kui ka Markko Märtini.

Nimekirja valiti kõik rallisõitjad, kes on võitnud enam kui ühe MM-ralli ja teinud seda sama kaardilugejaga. Sinna jõudsid nii Märtin kui ka Tänak.

«Markko Märtini ja Michael Parki WRC lugu jutustab täitmata potentsiaalist, võttes arvesse traagilist õnnetust, mis röövis 2005. aasta Suurbritannia rallil Parki elu,» kirjutas portaal Märtini juurde. Koos võitsid nad kokku viis MM-rallit.

Teise eestlasena nimekirjas olev Tänak on sõitnud MM-rallidel aastate jooksul kokku nelja erineva kaardilugejaga, kuid just Martin Järveojaga on tal õnnestunud võtta kõik 17 võitu. Sellega on ta ka antud nimekirjas kõige edukam tegevsõitja.

Teisel kohal on selles arvestuses tegevsõitjatest Kalle Rovanperä, kees on koos Jonne Halttuneniga võitnud kaheksa MM-rallit. Peale nende kahe enam siia nimekirja kuuluvaid tegevsõitjaid ei ole.

Kõik nimekirja kuuluvad sõitjad:

Achim Warmbold, Joginder Singh, Bruno Saby, Ingvar Carlsson, Mikael Ericsson, Kenjiro Shinozuka, Mats Jonsson, Philippe Bugalski, Timo Mäkinen, Michele Mouton, Francois Delecour, Markko Märtin, Kris Meeke, Bernard Darniche, Gilles Panizzi, Kalle Rovanperä, Richard Burns, Petter Solberg, Mikko Hirvonen, Jari-Matti Latvala, Ott Tänak, Markku Alen, Marcus Grönholm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles