VIDEO Imeline pääsemine: ralliauto kõlkus MM-etapil tund aega kaljuserval

Karl Mihkel Eller
Copy
Luke Anear tänavu Rally Estonial. Oktoobris Kataloonia etapil pääses ta pärast tund aega kaljuserval kõlkumist surmasuust.
Luke Anear tänavu Rally Estonial. Oktoobris Kataloonia etapil pääses ta pärast tund aega kaljuserval kõlkumist surmasuust. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Eelmisel nädalal toimunud Kataloonia MM-rallil Hispaanias toimus õnnelik õnnetus. Austraalia-Iirimaa rallipaar Luke Anear ja Allan Harryman sõitis avapäeva viimasel katsel teelt välja, kuid auto libises kaljuservale. Mehed pidid autos tund aega ootama, alles siis suutsid päästetöötajad nad ohutult välja aidata.

M-Sport Fordi Rally2-autoga sõitnud 45-aastane Anear osales Kataloonias oma esimesel asfaldirallil ning kaheksandal katsel lõikas ta ühte kurvi liiga palju sisse, auto paiskus teelt välja ning libises mõnikümmend meetrit.

«Libisesime väga-väga aeglaselt teelt välja ja hakkasime siis alla libisema. Jäime seisma 20 meetri pärast, kuid kuna auto ei toetunud enam millelegi, siis me ei pääsenud välja ning pidime tund aega abi ootama,» selgitas Anear DirtFishile.

Kui mehed oleks proovinud autost väljuda või kasvõi oma turvavööd avada, oleks auto võinud liikuma hakata ning kukkuda 200 meetri sügavusse kuristikku. «Me lihtsalt kartsime liiga palju, et liigutada. Rääkisime tund aega juttu ja saime päris headeks sõprades,» naljatles Anear, kes sõitis Harrymaniga koos esimest rallit.

Kui kohapeale saabus päästetehnika, seoti nende auto külge köis ning mehed said viimaks sõiduvahendist väljuda. «Kindlasti oli see minu elu kõige õudsem tund. Pidevalt mõtlesime, et mis siis saab, kui sellelt kaljunukilt alla veereme. Kui päästjad saabusid tahtsime neile selgeks teha, et nad ei puudutaks autot enne, kui on selle turvaliselt kinni sidunud,» selgitas Anear.

Anear sai võistlust järgmistel päevadel jätkata ning lõpetas WRC2 arvestuses 29. kohal. Seni neljal MM-rallil osalenud Aneari parim tulemus pärineb maakera kuklapoolelt Uus-Meremaalt, kui lõpetas WRC2 klassi seitsmendana ja oli üldarvestuse 14. kohal. Ühtlasi oli ta stardis Rally Estonial, kus sai WRC2 arvestuse 14. koha. Anear on stardis ka hooaja viimasel etapil Jaapanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles