Kodumaad kaitsnud Ukraina poksitäht naasis võidukalt spordiareenile

Postimees Sport
Copy
Jamaine Ortiz (vasakul) ja Vassõl Lomatšenko.
Jamaine Ortiz (vasakul) ja Vassõl Lomatšenko. Foto: AL BELLO/AFP/SCANPIX

Kahekordne olümpiavõitja Vassõl Lomatšenko naasis sõjaväeteenistusest poksiringi võidukalt, kui võitis kohtunike ühehäälse otsusega Jamaine Ortizi.

34-aastane Lomatšenko võitis ameeriklast New Yorgis Madison Square Gardenis punktidega 115:113, 116:112 ja 117:111. Ukrainlase järgmine vastane peaks olema kergekaalu meister Devin Haney.

26-aastane Ortiz alustas USAs toimunud matši hästi ja lõi juba avaraundis Lomatšenko silma alla nii täpselt, et ukrainlast segasid sinikad. Kaks viimast raundi kuulusid aga sitkust näidanud ukrainlasele.

Endine kergekaalu maailmameister Lomatšenko liitus sõjaväega pärast seda, kui Vene sõjavägi veebruaris Ukrainat ründas. Invasiooni alguses viis poksija oma pere Kreekasse, kuid tuli tagasi Ukrainasse ja liitus Odessas armeega, et oma riiki parimal võimalikul moel kaitsta.

Amatöörina tuli Lomatšenko kaks korda olümpiavõitjaks (2008 ja 2012) ja kolm korda maailmameistriks. Üheksa aastat tagasi hakkas ta profipoksijaks ning on selle aja jooksul pidanud 19 matši, millest on 17 võitnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles