Eesti jäi FIA Mootorispordimängudel napilt esikümnest välja

Postimees Sport
Copy
Eesti võistkond Mootorispordimängude avatseremoonial.
Eesti võistkond Mootorispordimängude avatseremoonial. Foto: SRO/Kevin Pecks

Prantsusmaal toimunud FIA Mootorispordimängud võitis Itaalia kolme kuld- ja ühe hõbemedaliga. Eesti jäi ühe pronksmedaliga jagama 11. kohta Taani, Gruusia, Iirimaa ja Iisraeliga.

Riikide arvestuses oli teine Prantsusmaa kolme kuldmedaliga ning kolmas Belgia kahe kulla, ühe hõbeda ja kahe pronksiga.

Eestile tõid pronksmedali rallil kolmanda koha saavutanud Georg Linnamäe – James Morgan. Neljanda koha said eestlastest krosskartide võistluse juunioride klassis Armin Raag, driftis Kevin Pesur ning kardivigursõidu võistkond Martaliisa Meindorf ja Jürgen Laansoo.

Pronksmedali võitnud Georg Linnamäe – James Morgan.
Pronksmedali võitnud Georg Linnamäe – James Morgan. Foto: SRO/Nico Deumille

Esikümnesse mahtusid veel mitmed Eesti võidusõitjad: Martin Juga oli kuues krosskartide seeniorklassis, Carmen Kraav seitsmes kardisprindi seeniorklassis ning Mark Dubnitski üheksas sama ala juunioride võistlusel.

«Kui enne mänge oli ebaselge, mis meid ees ootab, siis nüüd saan öelda, et mängud läksid korda,» sõnas Eesti meeskonna juht Kuldar Sikk Eesti autospordiliidu pressiteate vahendusel. «Kõik võistlejad said hea rahvusvahelise kogemuse ning mitmel alal jõudsime võistluses suurte riikidega kõrgetele kohtadele. Näiteks kartide vigursõitu Eestis võistlusspordina ei harrastata, kuid sellest hoolimata suutis Eesti tiim rääkida kaasa tippkonkurentsis.»

FIA Mootorispordimängudel osales kokku 72 riiki 463 sportlasega, võisteldi 16 alal. Mängude keskuseks oli Paul Ricardi ringrajakompleks, kus võistlusi jälgis 42 000 pealtvaatajat.

Järgmised FIA Mootorispordimängud toimuvad 2024. aastal Hispaanias Valencias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles