FIFA ähvardab ühe koondise MMilt eemale jätta

Karl Mihkel Eller
Copy
Tuneesia jalgpallikoondislased, keskel ründaja Youssef Msakni.
Tuneesia jalgpallikoondislased, keskel ründaja Youssef Msakni. Foto: Daniel Beloumou Olomo/afp/Scanpix

Jalgpalli MM-finaalturniiri alguseni Kataris on jäänud kolm nädalat ning rahvusvaheline jalgpalliliit (FIFA) ähvardab, et võib ühe koondise MMilt eemale jätta. Tähelepanu alla on sattunud Tuneesia, sest riigi valitsus sekkub kohaliku jalgpalliliidu siseasjadesse.

FIFA reglement sätestab, et rahvuslikud alaliidud peavad olema vabad juriidilisest ja poliitilisest sekkumisest. Hoiatus tuli pärast seda, kui Tuneesia noorte- ja spordiministri Kamel Deguiche hoiatas, et võib kohaliku jalgpallibüroo laiali saata.

FIFA peab sellist avaldust katseks sekkuda Tuneesia jalgpalliföderatsiooni juhtimisse ning on palunud viimaselt selgitusi selle siseasjadesse sekkumise katsete ja ähvarduste kohta.

Reegite täitmata jätmine võib kaasa tuua karistuse määramise, sealhulgas Tuneesia jalgpalliliidu tegevuse peatamise. See tähendaks, et ükski Tuneeisa klubi ega ka rahvusmeeskond ei saa mängida FIFA sanktsioneeritud kohtumistel. Ühtlasi jääksid nad eemale novembris algavalt MMilt.

Tuneesia näol on tegemist 2004. aasta Aafrika meistriga ning MMil kuulutakse D-gruppi, kus mängib ka tiitlikaitsja Prantsusmaa, lisaks Taani ja Austraalia. Tuneesia pole MMil seni kordagi alagrupist edasi pääsenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles