Toyota president kinnitas, et Jaapani rallil näeb rajal nende uut ralliautot

Karl Mihkel Eller
Copy
Toyota Yaris Rally1-auto kõrval peaks Jaapani autotootja rallimaailmasse astuma ka Rally2-autoga.
Toyota Yaris Rally1-auto kõrval peaks Jaapani autotootja rallimaailmasse astuma ka Rally2-autoga. Foto: PAU BARRENA/AFP/Scanpix

Kahe nädala pärast toimuval autoralli MM-sarja viimasel etapil Jaapanis saab esmakordselt rallirajal näha Toyota Yaris Rally2-autot, mille roolis sõidab neljakordne maailmameister Juha Kankkunen.

Toyota tegevjuht Akio Toyoda kinnitas portaalile Car Watch, et Kankkunen sõidab Jaapani MM-rallil GR Yaris Rally2-autoga Okazaki Citys toimuval laupäevasel viimasel kiiruskatsel.

«See on üsna raske lõik nii kruusal kui asfaldil ning seal on võimalus näha sõitmas legendaarset sõitjat,» ütles Toyoda. Kankkunen tegi show-esinemise ka Belgia MM-etapil, kui demonstreeris Toyota vesinikkütust kasutanud ralliautot. Jaapanis esitleb sama masinat seekord neljakordne maailmameister Tommi Mäkinen.

Soome meedia on varem kirjutanud, et Toyota on Jyväskyläs salaja arendanud Rally2-autot, et pakkuda järgmisel aastal konkurentsi WRC-klassis, kus praegu on teistest peajagu üle Škoda Fabia Rally2-auto.

Jaapani MM-ralli peetakse 10.–13. novembrini ja võistluskeskus asubki Toyota linnas, mis on saanud nime autotootja järgi. Toyota peaks võistlusega seoses avalikustama ka oma järgmise hooaja sõitjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles