Volleaasta alguse suurim üllataja: kadunud poeg, kel tuli õnneks mänguisu tagasi

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Devin Põlluste on tänavu igas mängus toonud kahekohalise arvu punkte. Tema varasem Balti liiga rekord oli kolm.
Devin Põlluste on tänavu igas mängus toonud kahekohalise arvu punkte. Tema varasem Balti liiga rekord oli kolm. Foto: Facebook @voruvk

Kui koduses võrkpallis antaks esimese mänguderingi põhjal välja enim arenenud mängija auhind, kuuluks see raudkindlalt Võru Barruse 22-aastasele nurgaründajale Devin Põllustele. Küsimuse «miks?» asemel järgneks selle peale enamiku suust ilmselt küsimus «kellele?», sest Räpinast tuule tiibadesse saanud pommitaja oli tänavuse hooaja eel tundmatu ka paljude võrkpallisõprade jaoks.

Tegelikult pole Põlluste päris mees metsast, kuigi esimese hooga niimoodi näib. «Enam-vähem nii võib tunduda küll,» kostab juba teises klassis võrkpallile sõrme andnud mängumees kerge muige saatel. Ent miks paljud temast siis kuulnud pole? Põhjuseks kaks hooaega tagasi tehtud vaheaasta, mil Põlluste spordist aja maha võttis.

Nagu mainitud, algas Põlluste võrkpalliteekond kaheksa-aastaselt, kui Räpinasse loodi spordikool. Vollearmastajast ja -entusiastist isa Veljo utsitusel sattus Heini Lumpre juurde trenni ka väike Devin. Olgugi et esimese hooga eelistanuks ta pigem korvpalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles