Venemaaga kohtuma pidanud Euroopa koondis loobus kriitika tõttu mängust agressorriigiga (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Edin Dzeko kohtumises Eestiga.
Edin Dzeko kohtumises Eestiga. Foto: DADO RUVIC/REUTERS/Scanpix Baltics

Päev enne jalgpalli MMi pidid sõpruskohtumise pidama Venemaa ning Bosnia ja Hertsegoviina. Nüüd on kohtumine kriitikalaviini tõttu teadmata ajaks edasi lükatud.

Venemaa plaanis Bosnia ja Hertsegoviinat võõrustada 19. novembril Peterburis. Mõlemad meeskonnad ei kvalifitseerunud Kataris toimuvale MMile. Kui Bosnia ja Hertsegoviina ei teeninud valiksarjas piisavalt punkte, siis Ukrainas sõda alustanud Venemaa diskvalifitseeriti.

Kuigi esialgu näis, et see kohtumine Peterburis saabki teoks, siis mängust loobusid peagi Bosnia ja Hertsegoviina kapten Edin Dzeko ja tähtmängja Miralem Pjanic. Suure surve alla jäänud Bosnia jalgpalliliit teatas peagi: «President Civo Zeljkovic andis teada, et Venemaaga peetav sõpruskohtumine on teadmata ajaks edasi lükatud.»

Milano Interis mängiv Dzeko mõistis selle kohtumise juba mõned kuud tagasi hukka. «Ma olen täielikult selle mängu vastu. Olen alati olnud rahu poolt ja seda teavad kõik meie alaliidus. Kahjuks ei saa mina otsustada, kas meie riik mängib selles mängus või mitte. Mina andsin enda hoiakust kohe teada, sest ma pole valmis mängima Venemaaga, kui nemad panevad süütuid inimesi kannatama. Olen sel raskel ajal mõtetes Ukraina inimestega, kes vajavad praegu toetust,» lausus Dzeko väljaandele Klix.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles