Ukraina spordilegend: Putin ei mõista, et ukrainlasi pole võimalik alistada

Karl-Joosep Küngas
Copy
Vitali Klitško.
Vitali Klitško. Foto: Postimees

Endine raskekaalu poksi maailmameister ja Kiievi linnapea Vitali Klitško kommenteeris olukorda Ukrainas, kus Venemaa ründab üha enam kriitilisi tugipunkte, et süvendada energiakriisi. Spordilegendi sõnul ei suuda Venemaa president Vladimir Putin kunagi enda eesmärki täita.

Klitško sõnul teeb Putin kõik, et ukrainlasi elektrist, joogiveest ja toasoojusest ilma jätta. «Putin ründab iga päev meie taristut ja hävitab elektrijaamu. Ta soovib meid talvel ära külmutada. Venemaa soovib külvata linnades kaost, hirmu ja terrorit. Samas saavutab ta hoopis vastupidist,» lausus Klitško Šveitsi väljaandele 20 Minuten.

«Viha venelaste vastu üha kasvab, kuna nad lihtsalt hävitavad meie kodumaad. Putin ei mõista, et isegi kui nad hävitavad meie armee, siis ukrainlasi pole võimalik alistada.»

Energiaettevõtte DTEK teatel kahjustasid täna Vene raketid Kiievi regioonis taristut, mis varustab elektriga Borõspili, Brovarõ, Perejaslavi, Võšhorodi ja Irpini piirkondi. Selle tulemusel on jätkuvalt elektrivarustuseta 300 000 tarbijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles