Tänavu suure muutuse teinud Hyundai kavatseb sellega tuleval aastal jätkata

Christopher Krutto
Copy
Ott Tänak Soome rallil.
Ott Tänak Soome rallil. Foto: Hyundai Motorsport

Hyundai kolis sel aastal oma ametliku testiala Soome Jämsasse ning see otsus on ajutise tiimipealiku Julien Moncet sõnul ennast ära tasunud.

Tiimid võivad endale kuuluval testialal autot ilma piiranguteta proovida ning Jämsasse kolimine aitas Hyundail arendada masinat sama profiiliga teedel, nagu teeb seda nende suurim konkurent Toyota.

Nimelt asub Toyota ametlik testiala juba aastaid Kesk-Soomes, sest kiiretel kruusateedel saab auto aerodünaamika ja kurvikiirust hästi testida. Nii Hyundai kui ka Toyota testialadelt leiab kiiremaid osi, aga ka tehnilisemaid sektsioone.

«See [otsus] on meid aidanud, sest varem oli meil vaid väike testiala Saksamaal. Meie konkurentidel oli selle osas eelis,» rääkis Moncet portaalile WRCWings.tech.

«Saime Eesti ja Soome rallide jaoks uusi võimalusi, kui tõime testiala Soome. See oli hea lahendus ja plaan on siin järgmisel aastal jätkata,» lisas ta.

Esmakordselt kasutas Hyundai Jämsas asuvat testiala enne talvist Rootsi rallit. Tiim testis seal masinat ka suvel ja varasügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles