Kodakondsust vahetanud Venemaa suusataja saab tapmisähvardusi

Christopher Krutto
Copy
Venemaa suusakoondise buss. Pilt on illustratiivne.
Venemaa suusakoondise buss. Pilt on illustratiivne. Foto: Torstein Boee/AP/Scanpix

Murdmaasuusataja Valeri Gontar lahkus 2. veebruaril Venemaalt ning elab praegu Austrias ja Saksamaal. Kodumaal on ta sattunud põlu alla.

Oktoobris kirjutas Venemaa portaal Championat.com, et Gontar on loobunud Venemaa kodakondsusest ning võttis hoopis Ukraina kodakondsuse. Esimene pool vastab tõele, kuid teine mitte.

«Ma ei ole enam Venemaa kodanik, aga et minust on saanud Ukraina kodanik, on täielik vale ja provokatsioon,» tunnistas Gontar Dagbladetile antud intervjuus. «Venemaa meedia üritab luua minust pildi ja mind pettuses süüdistada. Seetõttu saan ma venelastelt koledaid ähvardusi.»

«On inimesi, kes on ähvardanud mind üles puua ja maha lasta. Nad nõuavad, et ma langeks põlvili ja anuks Venemaa inimestelt halastust. Ähvardusi on olnud palju,» avaldas Gontar.

Ta tunnistas, et lahkus Venemaalt poliitilistel põhjustel ja kinnitas, et tahaks poliitikast rohkemgi rääkida, aga ei julge, sest tema õde elab endiselt Venemaal.

Kuigi 2017. aasta taliuniversiaadilt võitis Gontar murdmaasuusatamises kaks kuldmedalit, siis MK-sarjas tal ühtegi starti kirjas ei ole. «Venemaa suusakoondis on mind noorest east ignoreerinud. Nad ei ole andnud mulle võimalust oma oskusi näidata. Mind ei ole valitud rahvusesindusse, kuigi ma olen noorte seas kuulunud kolme parima hulka,» rääkis Gontar, kelle arvates on selle taga tema otsekohesus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles