Kiirel Soome rallisõitjal pole raha

Christopher Krutto
Copy
Jari Huttunen.
Jari Huttunen. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

Soome rallisõitja Jari Huttuneni karjääri jätkumine on suure küsimärgi all. Põhjus on väga lihtne – raha.

Huttunen kolis möödunud aasta lõpus Hyundaist M-Sporti, kuid tema karjäär ei ole soovitud hoogu sisse saanud. Hyundais ei õnnestunud tal kordagi WRC-auto rooli pääseda, kuid 2020. aastal krooniti ta Hyundai i20 R5ga sõites WRC3-sarja maailmameistriks.

Tänavu esindas soomlane enamasti M-Sporti WRC2-arvestuses, kuid sai oma rahakoti toel korra proovida ka Ford Puma Rally1-autot – kodusel Soome rallil. Tõsi, seal ei võimaldanud tehnilised probleemid tal tõelist kiirust näidata.

Huttunen tunnistas, et järgmise hooaja suhtes on veel kõik lahtine. «Järgmise aasta kohta ei ole mingeid plaane ega infot,» ütles rallisõitja Rallit.fi-le. «Minu arvates räägivad tulemused enda eest, aga probleem on nüüd see, et neid tulemusi eriti ei ole.»

Kas M-Sporti kolimine oli viga? «Sellest ajast alates, kui oleme Rally2-autoga sõitnud, oleme mõelnud, milline viis oleks kõige mõistlikum, et pikas perspektiivis karjääri ehitada,» seletas ta.

Huttunen rääkis väljaandele, et on M-Spordi Rally2-autoga saanud sõita suhteliselt madalate kuludega. «Olukord on keeruline just seepärast, et raha pole,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles