Eesti mullune parim meessuusataja otsib olümpiavõitja jälgedes teed tippu

Karl Juhkami
, reporter
Copy
MK-sarjas pole Alvar Johannes Alev veel punktikohale jõudnud, tema mullune parim koht oli Pekingi olümpia suusavahetusega sõidu 33.
MK-sarjas pole Alvar Johannes Alev veel punktikohale jõudnud, tema mullune parim koht oli Pekingi olümpia suusavahetusega sõidu 33. Foto: Tairo Lutter

Üle mitme-mitme aasta on Eesti parimad suusatajad koondunud taas ühtseks löögirusikaks. Seitsme mehe seast leiame ka Alvar Johannes Alevi, kes kõnnib tegelikult aga oma rada ning kuulub suusakoondisesse võrdlemisi sümboolselt.

Oma asja on Jõesuu külast pärit 29-aastane suusahunt, kes oli mullu ka meie meestest parim, ajanud juba viimased kuus aastat. Kuna Mati Alaveri veetud Team Haanjas teda päris omaks ei võetud, kolis ta 2017. aastal USAsse, liitudes Colorado ülikooli suusatiimiga. Seal tekkisid tal omakorda tutvused, mis võimaldasid 2020. aastal siirduda Norrasse ning liituda Oslos paikneva Hemingi suusaklubiga.

Sealsest süsteemist rääkis Alev ülivõrdes juba pärast poolt aastat ning praeguseks on ta norralaste filosoofiasse vaat et ülepeakaela ära armunud. Miks? Sest see võimaldab tal oma keha täielikult tunnetada ning seejärel tunnetusele veel ka teaduspõhist kinnitust saada.

Nimelt töötab Alev paralleelselt Holmenkolleni treeninglaboris, kus tal on võimalik õppida parimatelt. See pole siinkohal mingi sõnakõlks, tema kolleegideks ongi Marit Bjørgen ja Sondre Sundby ehk maailma edukaim olümpiasuusataja ja eelmise kümnendi ühe domineerivaima meessuusataja Martin Johnsrud Sundby treener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles