Pöörasele kulutamisele pidurit tõmbav NBA võib endale hoopis karuteene teha

Karl-Joosep Küngas
Copy
Stephen Curry (paremal) on enda hiilgusega aidanud suurema osa Golden State Warriorsist ülisuure töötasuni. NBA hindab, et see kahandab liiga konkurentsi ning kavatseb sellisele kulutamisele pidurit tõmmata.
Stephen Curry (paremal) on enda hiilgusega aidanud suurema osa Golden State Warriorsist ülisuure töötasuni. NBA hindab, et see kahandab liiga konkurentsi ning kavatseb sellisele kulutamisele pidurit tõmmata. Foto: EZRA SHAW / AFP/Scanpix

Korvpalliliigas NBA liigutatakse juba aastaid igal hooajal sadu miljoneid dollareid. Liiga juhtkond on seisukohal, et pöörasele kulutamisele tuleb punkt panna ning konkurentsivõimelisema võistluse jaoks tuleb seada kulupiirang.

Maailma tugevaimas korvpalliliigas püstitatakse pidevalt uusi palgarekordeid. Kogu liigas teenib vähemalt 145 mängijat 10 miljonit dollarit aastas ehk pöörast töötasu makstakse ka rollimängijatele, kes tihtipeale sekundikski mängu ei sekku. Üheks selliseks on Memphis Grizzlieses palliv Danny Green. Kõige kõrgemad palgad küündivad aga kosmilistesse numbritesse.

Sel hooajal teenib kõige suuremat palka valitseva meistri Golden State Warriorsi tähtmängija Stephen Curry. Läbi aegade parimaks viskajaks peetav tagamängija pistab sel hooajal taskusse veidi enam kui 48 miljonit dollarit. Kuigi tegu on ajaloo suurima palganumbriga, siis NBA-d see ei häiri. Liigat huvitab hoopis summad, mida on klubid kulutavad kogu meeskonna peale ja sihikule on võetud just Warriors.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles