Meistrite liiga ⟩ Leipzig ja AC Milan pääsesid viimastena edasi, PSG ja Benfica lahutamiseks tuli vaadata reegliteraamatusse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Christopher Nkunku alustas Leipzigi pidu Poolas, mis tipnes Meistrite liigas alagrupist edasipääsuga.
Christopher Nkunku alustas Leipzigi pidu Poolas, mis tipnes Meistrite liigas alagrupist edasipääsuga. Foto: IMAGO/Sven Sonnta/SCANPIX

Jalgpalli Meistrite liigas lõppeb tänasega alagrupiturniir. Viimaseks mänguvooruks oli vakantsed veel kaks kohta kaheksandikfinaali ning need noppisid endale Saksamaa tippklubi Leipzig RB ja valitsev Itaalia meister AC Milan.

E-alagrupp

Londoni Chelsea - Zagrebi Dinamo 2:1 (18. Raheem Sterling, 30. Denis Zakaria — 7. Bruno Petkovic)

AC Milan - Salzburg RB 4:0 (14., 57. Olivier Giroud, 46. Rade Kruncic, 90.+1. Junior Messias)

Viimane kaheksandikfinaali viiv pilet mängiti välja Itaalias, kus läksid omavahel vastamisi AC Milan ja Salzburg. Eelis oli Itaalia meistril, kellel piisas edasipääsuks ka viigipunktist. Salzburg küll hoidis veidi enam kohtumises palli, ent väravaid lõid ainult AC Milani mehed. Kahel korral oli täpne prantslane Olivier Giroud ning korra jõudis sihile Rade Kruncic ja Junior Messias.

Inglismaal toimunud lahingus oli Chelseal juba selles nelikus esikoht kindlustatud, ent viimases voorus ei soovitud eurohooaega lõpetavatele Zagrebi Dinamo meestele midagi anda. Bruno Petkovic viis küll külalised juhtima, ent Raheem Sterling ja Denis Zakaria viisid ikkagi kodumeeskonna võidule.

Standings provided by Sofascore

F-alagrupp

Madridi Real - Glasgow Celtic 5:1 (6. Luka Modric (p), 21. Rodrygo (p), 51. Marco Asensio, 61. Vinicius Junior, 71. Federico Valverde — 84. Jota)

Donetski Šahtar - Leipzig RB 0:4 (10. Christopher Nkunku, 50. Andre Silva, 62. Dominik Szoboszlai, 68. Dani Olmo)

Üks pilet pandi Poola pealinnas Varssavis, kus Donetski Šahtar võõrustas külalisi Saksamaalt. Šahtar vajas edasipääsuks ainult võitu, ent sellest jäädi ikka väga kaugele. Avapoolajal viis Christopher Nkunku külalised juhtima, ent teisel poolajal lisasid oma tabamuse veel Andre Silva, Dominik Szoboszlai ja Dani Olmo. Nõnda jõudis Leipzig neljanda Saksamaa klubina Meistrite liigas 16 parema hulka.

Teises selle neliku kohtumises võttis valitsev meister Madridi Real koduväljakul vastu šotlaste Glasgow Celticu. Mitmele põhimehele kergema tööpäeva andnud Real teenis kindla võidu ning kindlustas sellega F-alagrupi võidu. 

Standings provided by Sofascore

G-alagrupp

Manchester City - Sevilla 3:1 (52. Rico Lewis, 73. Julian Alvarez, 83. Riyad Mahrez — 31. Rafa Mir)

FC Kopenhaagen - Dortmundi Borussia 1:1 (41. Hakon Arnar Haraldsson — 23. Thorgan Hazard)

Selles nelikus olid kõik kohad selged juba enne viimast mänguvooru. Nõnda tulid meeskonnad pingevabalt väljakule nii Inglismaal kui ka Taanis.

Manchester City andis mitmele enda tähtmängijale rohkem puhkust. Nõnda said oskusi näidata tulevikutähed ning Rafa Miri avaväravale vastaski City poolelt 17-aastane Rico Lewis, kellele see oli karjääri esimeseks tabamuseks esindusmeeskonna eest. Inglismaa meistri võidu vormistasid Julian Alvarez ja Riyad Mahrez.

FC Kopenhaagen lõpetas eurohooaja koduväljakul viigipunktiga Dortmundi vastu. Saksamaa tippklubi läks küll Thorgan Hazardi tabamusest juhtima, ent poolajapausiks oli Hakon Arnar Haraldssoni väravast 1:1 viiginumbrid. Teisel poolajal enam väravaid ei löödud.

Standings provided by Sofascore

H-alagrupp

Torino Juventus - Pariisi Saint-Germain 1:2 (39. Leonardo Bonucci — 13. Kylian Mbappe, 69. Nuno Mendes)

Haifa Maccabi - Lissaboni Benfica 1:6 (26. Tjarron Chery — 20. Goncalo Ramos, 59. Petar Musa, 69. Alejandro Grimaldo, 73. Rafa Silva, 88. Henrique Araujo, 90.+2. Joao Mario)

Prantsusmaa jalgpallihiid PSG sõitis külla, et lõpetada Torino Juventuse hooaeg Meistrite liigas. Oma au eest võidelnud Juventus pidi teist korda tunnistama PSG paremust ning sedapuhku 1:2 tulemusega. Nõnda ei suutnud Itaalia hiid teenida PSG ega Benfica vastu ainsatki punkti.

Üsna pööraseks kujunes kohtumine Iisraelis, kus läksid vastamisi Haifa ja Benfica. Portugali meeskond reisis Iisraeli teadmisega, et nad vajavad ülisuurt võitu, et alagrupivõidu eest heidelda. Hullumeelse lõpuspurdi teinud Benfica teeniski lõpuks 6:1 võidu ja nõnda tuli PSG ja Benfica lahutamiseks reegliteraamatusse pilk heita.

14 punkti kogunud PSG ja Benfica mängisid mõlemad omavahelised mängud 1:1 viiki. Nad olid alagrupiturniiril mõlemad löönud 16 ja lubanud endale lüüa 7 väravat. Nõnda tuli vaadata kõiki võõrsil löödud väravaid ning selles oli Benfica edukam. Tänu viimasele kohtumisele lõi Benfica võõrsil 9 tabamust, PSG 6 vastu ning Portugali meeskond teenis H-alagrupis võidu.

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles