FOTO ⟩ Kas Soome rallisõitja ongi Hyundaiga käed löönud?

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja järgmisel hooajal Hyundais enam ei kihuta. Kas nende koha võtab sisse soomlane Teemu Suninen?
Ott Tänak ja Martin Järveoja järgmisel hooajal Hyundais enam ei kihuta. Kas nende koha võtab sisse soomlane Teemu Suninen? Foto: Kuvatõmmis videost

Viimastel nädalatel on palju küsimusi Hyundai rallimeeskonna kohta, kes vajab enda ridadesse vähemalt kaht sõitjat.

Hyundai rallimeeskond on alustanud testisõite, millega kavatsetakse arendada järgmise aasta Rally1-autot. Soomes toimunud testidel jäi üks Hyundai ka kenasti kaamerasse ning sealt paistavad vihjed, kes võiks autos istuda. Fotot näeb SIIT.

Lõuna-Korea autotootja rallimasinas istus sõitja, kes kannab kiivrit, millel ilutseb «Rautio». Tegemist on rallisõitjaga, keda sponsoreerib Soome ärimees Markku Rautio ning MM-sarjas kihutab säärase valge kiivriga Teemu Suninen.

Teemu Suninen.
Teemu Suninen. Foto: Nikos Katikis/ZUMA Press/SCANPIX

Seda, et Suninen hakkab Hyundai Rally1-masinaga järgmisel aastal kihutama, mainis ka soomlase mänedžer Timo Jouhki. «Hyundail on vaja üht või kaht sõitjat, kes suudaks kõige kõrgemal tasemel hakkama saada. Praegu on meeskonnas ainult Thierry Neuville ning suure tõenäosusega jätkab ka Dani Sordo. Nõnda on vaba üks täiskoht ja üks osaline tööots. Kui vaadata ralliturul olevaid sõitjaid, siis oleks ime, kui Suninenile lepingut ei pakutaks ja ta seal ei sõidaks. Osalise koormusega sõitmine oleks talle kõige parem,» lausus Jouhki Ilta-Sanomatile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles