Luka Doncic kordas seeriat, mida viimati nähti NBAs 60 aastat tagasi

Christopher Krutto
Copy
Luka Doncic.
Luka Doncic. Foto: Kevin Jairaj/USA Today Sports/Scanpix

Ookeanitaguses korvpalliliigas NBA on hooaja alguses olnud säravas hoos sloveen Luka Doncic, kes aitas läinud ööl Dallas Mavericksi napika 103:100 võiduni Utah Jazzi üle.

Doncic näitas Jazzi vastu taas MVP-auhinna väärilist taset ning viskas 33 punkti, korjas viis lauapalli ja jagas 11 resultatiivset söötu. Utah Jazzi parimana sai Jordan Clarkson kirja 22 punkti, viis lauapalli ja kaheksa resultatiivset söötu.

Doncicil on käsil ülivõimas seeria, mille käigus ta on hooaja esimeses seitsmes mängus igal korral ületanud 30 punkti piiri (35, 32, 37, 41, 31, 44, 33). Viimati sai sellise saavutusega 60 aastat tagasi hakkama legendaarne Wilt Chamberlain.

Taolise seeriaga ongi NBAs saadub hakkama vaid neljal korral. Kaks korda on seda suutnud Chamberlain, ühe korra Jack Twyman ja nüüd korra ka Doncic.

Hooaja alguses järjestikustes mängudes 30 punkti viskamise rekordini on Doncicil siiski pikk maa. Hooajal 1962/63 viskas Chamberlain 30 punkti esimeses 23 mängus.

Dallas Mavericks hoiab läänekonverentsis nelja võidu ja kolme kaotusega kuuendat kohta. Kuus võitu ja kolm kaotust saanud Jazz on läänekonverentsi kolmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles