Tenniseekspert Wilander Halepi dopinguskandaalist: ma ei usu iial, et ta midagi tahtlikult teeks

Postimees Sport
Copy
Simona Halep.
Simona Halep. Foto: Javier Rojas/Zumapress.com/Scanpix

Oktoobri lõpus teatas tennises dopingupuhtuse eest võitlev ühendus International Tennis Integrity Agency (ITIA), et kahekordsele suure slämmi võitjale Simona Halepile on määratud dopingu kasutamise eest esialgne võistluskeeld.

31-aastane rumeenlanna andis positiivse proovi tänavuse US Openi ajal, kui tema organismist leiti keelatud ainet roksadustaati, mis aitab organismil toota rohkem hapnikku kandvaid punaseid vereliblesid.

«Mul on Simonast väga kahju,» sõnas endine tippmängija ja praegu Eurospordi tenniseeksperdina töötav Mats Wilander. «Ma ei väida, et ma tunnen teda, aga ma olen Simonat vaadanud mängimas palju aastaid ning teinud temaga rohkelt intervjuusid. Ma ütleksin, et kõik need mängijad, kellega ma olen kokku puutunud, siis tema on üks nendest, kelle puhul ma ei usu iial, et ta midagi tahtlikult teeks.»

58-aastane Wilander loodab, et tegemist on eksituse või veaga. «Ma arvan, et see on mingi eksitus, Simona on suurepärane sportlane ja inimene. Ma loodan, et ta suudab enda nime puhtaks pesta, sest ma eeldan, et ta on süütu. Tuuril osalevad tippmängijad on piisavalt professionaalsed, et teada, mida on okei võtta ja mida ei ole,» lisas ta.

ITIA teatas, et Halep nõudis ka dopingu B-proovi avamist ning see kinnitas samuti positiivset näitu. Halep on esimene tipptennisist, kes on andnud positiivse dopinguproovi pärast Maria Šarapova 2016. aasta dopinguskandaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles