MMi nimekirjast välja jäänud pallur loodab Katari sõita hoopis teise riigi koondisega

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Anwar El Ghazi.
Anwar El Ghazi. Foto: PAUL CHILDS

Viimased kolm hooaega Inglismaa jalgpalli kõrgliigas pallinud Anwar El Ghazi siirdus tänavu suvel PSV Eindhovenisse ning lootis seeläbi suurendada oma šansse mahtumaks Hollandi MMile sõitvasse koondisesse. See plaan läks mängumehel vett vedama, kuid Katari rong pole tema jaoks veel täielikult jaamast lahkunud.

Esmalt taustast. El Ghazi on Hollandi koondist esindanud kahel puhul, kuid need kohtumised jäävad mõlemad ammusesse, 2015. aastasse. Tegelikult kuulus ta hollandlaste eelnimekirja ka 2020. aasta EMi eel, kuid jäi lõplikust valikust toona ikkagi välja.

Kuna viimased kaks hooaega Inglismaal tema jaoks kõige paremini ei õnnestunud, naaseski mängumees kodumaale, et seeläbi koondise peatreenerile Louis van Gaalile paremini silma jääda.

Eelmisel nädalal avalikustas van Gaal aga oma esialgse, 55-pealise koondise nimekirja MMiks, kust El Ghazi nime ei leia.

Pärast mõru pilli alla neelamist otsustas 27-aastane ääreründaja kasutada oma tagavara varianti ning asus uurima võimalust vutikodakondsust vahetada. Kuigi El Ghazi on sündinud Hollandis, on tema vanemad marokolased, mis võimaldaks ka temal Musta Mandri koondise eest väljakule joosta. 

Nädalavahetusel kinnitaski mängumees Eindhovens Dagbladile, et on Maroko alaliidule oma soovist juba teada andnud ning kogu vajaminev paberimajandus on samuti töös.

Mõistagi puudub El Ghazil garantii, et Maroko peatreener Romain Saiss teda ka rahvusesinduses näha sooviks, kuid tasemelt oleks ääreründaja ilmselgelt koondisekõlbulik.

Barendrechti noorteakadeemiast tuule tiibadesse saanud El Ghazi jõudis 2014. aastal välja Amsterdami Ajaxi ridadesse, kelle eest ta käis kolme hooajaga väljakul 100 korda ning lõi ka 23 väravat. 2015. aastal teenis ääreründaja ühtlasi klubi parima noormängija auhinna.

Seejärel siirdus El Ghazi edasi Prantsusmaale Lille'i ning Inglismaale, kus pallis nii Aston Villa kui ka Evertoni ridades. Tänvuse hooaja eel naasis ta kodumaale, tõmmates selga PSV Eindhoveni särgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles