WRC-sarja maagiliste hetkede seas figureerivad nii Märtin kui ka Tänak

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Meie ralliässad: Markko Märtin, Ott Tänak ja Martin Järveoja.
Meie ralliässad: Markko Märtin, Ott Tänak ja Martin Järveoja. Foto: Sander Ilvest

Tänavune hooaeg oli autoralli MM-sarjas järjekorras 50. ning juubeliaasta puhul otsustas WRC.com ekspertide abil ajaloost välja noppida 50 maagilisemat momenti. Etteruttavalt võib öelda, et selles nimekirjas figureerivad nii Markko Märtin kui ka Ott Tänak. 

Märtini puhul tõstetakse esile tema 2003. aasta Akropolise ralli võitu, kus eestlasel tuli kihutada üks katse lahtise kapotiga.

WRC momendid - Markko Märtin
WRC momendid - Markko Märtin Foto: WRC

Tänak sattus nimekirja esimesel juhul 2015. aastal. Seda oma Mehhiko järvesõidu tõttu, mis on Titanicust tulenevalt ralliringkondades kavalalt TiTänakuks ristitud.

WRC momendid - TiTänak
WRC momendid - TiTänak Foto: WRC

Teistkordselt mainitakse Tänak ära 2019. aastal, kui ta lõpetas koos Martin Järveojaga maailmameistriks tulemisega Sebastienide valitsemisaja.

WRC momendid - Ott Tänak
WRC momendid - Ott Tänak Foto: WRC

Muideks, momentide seas leiab äramärkimist ka Rally Estonia. Seda tänu Kalle Rovanperäle, kellest sai 2021. aastal läbi aegade noorim rallivõitja, kui ta Lõuna-Eesti teedel 20-aastaselt triumfeeris.

WRC momendid - Rally Estonia ja Kalle Rovanperä.
WRC momendid - Rally Estonia ja Kalle Rovanperä. Foto: WRC

Kõikide momentidega on mõistagi võimalik tutvuda WRC-sarja kodulehel ning seal on rallifännidel võimalik välja valida ka enda viis lemmikut. 

Pikemalt saab nii Märtini, Tänaku kui ka teiste momentide kohta lugeda järgmise kahe kuu jooksul, mil vastavasisulised pikemad meenutused WRC-sarja kodulehele ka ilmuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles