Pekingis täiskomplekti medaleid võitnud laskesuusataja jääb teadmata ajani spordist eemale

Karl Mihkel Eller
Copy
Tiril Eckhoff.
Tiril Eckhoff. Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva/IMAGO/Scanpix

Neljapäeval teatas Norra laskesuusaliit, et Tiril Eckhoff ei liitu lähitulevikus koondise treeningutega ega osale võistlustel.

Eelmise hooaja lõpus haigestus Eckhoff koroonasse, kuid püüdis haigusest taastudes võimalikult kiiresti treeningutega jätkata, kuid keha arvas aga teisiti. 32-aastane norralanna kaevas ennast ainult suuremasse auku, maadeldes lõpuks unetuse ja depressiooniga.

Nüüd kinnitas Norra alaliit, et tema liitumine koondisega on lükatud edasi. «Millal ta tagasi tuleb, me ei tea. Ta saab head järelkontrolli ja kogu abi, mida vaja. Loodame muidugi, et Tirili olukord läheb peagi paremaks,» ütles koondise arst Aasne Fenne Hoksrud.

Norra koondise mänedžer Per Arne Botnan kinnitas, et praegu on Eckhoff koondisest väljas määramata ajani. Tema osalemist veebruaris toimuval MMil Oberhofis ei saa välistada. «Võtame asju nii, nagu nad praegu on. Esialgu ei ole ta võimeline ühelegi võistlusel osalema. Aja möödudes ja asjade arenedes saame anda uue hinnangu,» ütles Botnan.

Eckhoff on kahekordne olümpiavõitja, kullad pärinevad 2014. ja 2022. aasta olümpiate segateatevõistlustest. Kokku on tal üheksa olümpiamedalit. Pekingis võitis ta lisaks kullale hõbeda ühisstardist sõidus ja pronksi jälitussõidus. 2020/21 hooajal võitis ta MK-sarja üldarvestuses.

Eelmisel nädalal kirjutas Postimees, et küsimärgi alla on sattunud Pekingi olümpiamängudel laskesuusakuningannaks tõusnud norralanna Marte Olsbu Röiselandi MK-hooaja algus. Põhjuseks taas tervisemured.

Eckhoff pole suvel ja sügisel toimunud koondise treeningutel osalenud. Laskesuusahooaja esimene võistlus toimub järgmisel nädalal Norras Lillehammeris. Traditsiooniliselt toimub esimese lume võistlus Sjusjøenis, kuid on kehvade lumeolude tõttu kolitud Lillehammerisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles