Hyundai pealik loodab, et tiim püstitab Jaapanis võitude rekordi

Karl Mihkel Eller
Copy
Julien Moncet.
Julien Moncet. Foto: Bastien Baudin/Hyundai Motorsport GmbH/Austral

Hyundai rallimeeskonna tiimijuhi asetäitja Julien Moncet tunnistas, et esimene hooaeg Rally1-autoga on kulgenud nende jaoks raskelt, kuid aasta teine pool on pakkunud positiivsemaid emotsioone. Eesmärk on järgmisel nädalal Jaapani MM-etapil võidelda võidu eest.

«Eeldasime, et see hooaeg tuleb raske, kuna seda juhtub uute tehniliste reeglite kehtestamisel sageli. Muidugi tahtsime MM-tiitlit võita, kuid arvan, et peame siiski oma uue Hyundai i20 N Rally1-auto tänavuse esitusega rahul olema. Uus auto on toonud meile neli esikohta, mis kordab meie ühe hooaja võitude rekordit,» ütles Moncet pressiteate vahendusel.

Ott Tänak on tänavu võitnud kolm MM-etappi (Sardiinia, Soome ja Belgia) ning Thierry Neuville ühe (Kreeka). Neli võitu ühel hooajal on Hyundai varem saavutanud vaid korra, aastal 2017 noppis nii palju esikohti Neuville (Korsika, Argentina, Poola, Austraalia).

Prantslasest tiimipealiku asetäitja sõnul on Hyundai näidanud sel aastal head tempot kõigil pinnastel ning ta ootab esikohta ka Jaapanist. «Meie eesmärk on, et meie rallipaarid saaksid Jaapanis taas autost maksimumi võtta ning lõpetada aasta tugevalt ja positiivselt. Viies võit oleks suurepärane viis 2022. aasta lõpetamiseks ja võib olla säde, et 2023. aasta tuleks veelgi parem,» lisas Moncet.

Jaapani rallit on MM-sarjas oodatud pikka aega. Viimati 2010. aastal MM-kalendrisse kuulunud võistlust pidi WRCsse naasma 2020. aastal, kuid koroonapandeemia tõttu jäi ralli ära. Sama saatus tabas võidukihutamist ka eelmisel aastal.

12 aastat tagasi toimunud Jaapani ralli sõidetud kruusateedel ning siis võidutses Sebastien Ogier, kes keeras toona Citröeni rooli. Nüüd toimuvad Jaapani ralli katsed asfaldil ning taas on üks võidupretendente prantslane Ogier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles